אני גר בת"א בניין דו קומתי משותף עם 4 דיירים כאשר לכל זוג דיירים (קומה א' וב' ) כניסה משותפת סה"כ שתי כניסות .
בכניסה שלי השכן בקומה א' חילק את הדירה ל- 3 והוא משכיר אותה כבר זמן רב כך, לאחרונה הגיעו רשיות הערייה ודרשו מהבעלים להחזיר את הדירה למצבה הקודם לחלוקה תוך חודשיים.
כעיקרון בכל הדירות באיזור החצר המשותפת מחולקת בצורה כזו שהחצר האחורית שייכת לדייר קומה ב' וחצר קידמית שייכת לדייר קומה א'. הבעייה היא שכיום השכן בנה כניסות נוספות לדירתו המחלוקת והקים מעברים מבטון בחצר שלי .
בנוסף דייר קומה א' רוצה כעת למכור את דירתו והוא מספר למוכרים (וכך גם כתוב במודעה) שיש זכיות בנייה ושהחצר היא שלו .
השאלה שלי היא איפה אני יכול למצוא את הזכיות על החצר המשותפת למי שייך מה? (במינהל לא כתוב שום דבר על החצר ועל הזכיות בה והרישום בטאבו הוא על מינהל מקרקעי ישראל ).
דבר נוסף האם אני יכול לבקש פירוק שותפות בעקבות כל זה ולבקש כניסה וחצר מופרדים מהשכן .
מה אני יכול לעשות כדי לקבל את הזכיות שלי חזרה בקרקע?
אשמח מאוד אם תייעצו לי בנושא תודה.
עמי שלום רב
במענה לשאלותיך :
שאלתך נסובה סביב החצר אולם לא הוזכר על ידך האם הבית נרשם כבית משותף בלשכת רשום המקרקעין.
אם אכן כן אזי בעת הרשום מחולקת החלקה לתת חלקה לתתי חלקות כאשר כל דירה נרשמת כתת חלקה ומוצמד חלק יחסי מהרכוש המשותף לדוגמא חצר.
אם לא בוצעה חלוקה לתתי חלקות מבחינת לשכת רשום המקרקעין אין הבחנה לדירות ובמקרה כזה רשומים כל בעלי הנכסים בחלקה, קרי הבניין כבעלים משותפים על אותה חלקה בטאבו. במילים אחרות, אף אחד מבעלי המקרקעין אינו יכול לומר כי חלק מסוים מן המקרקעין משוייך אליו הואיל וכל הבעלים הינם בעלים משותפים של כל החלקה.(הבניין).
במצב זה, ישנן מגבלות למעט מכירת חלקך במקרקעין המשותפים.
לצורך זה באפשרותך להתייעץ עם עו"ד המיומן בנושא אשר יבדוק ביסודיות את העובדות לאשורן וינחה אותך בהתאם.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
אין האמור בגדר יעוץ משפטי או רחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר