רכשתי דירה מקבלן ובחוזה רשום -הרוכש מאשר שידוע לו הוא מסכים לכך שכל הוצאות ועמלות הבנק שסכומיהם הבנק יחייב את החברה בקשר להסכם זו או הנפקת הבטוחות בגינו לרבות,לצרוכך הנקפת הבטוחות ו/או הנפקת מכתבי החרגה יטולו עליו והוא יחוייב לשלמם לחברה,בנוסף לכל תשלום ע"פ הסכם זה.
ראיתי כתבה בלובס נדלן בקשר להוצאות ערבות שרשום שלאחרונה, לאור הנוהג של קבלנים "לגלגל" את הוצאות הנפקתה של הערבות על הרוכשים, ואף הרבה מעבר לכך, התקבל תיקון לחוק, ולפיו הוצאות הנפקתה של הערבות יחולו על הקבלן. סייג לכך הוא, אם נקבע בהסכם המכר, כי הקבלן מתחייב לשלם את הוצאות הנפקת הערבות בשביל הקונה, והבנק שהנפיק את הערבות הוציא קבלה על שם הקונה. במידה ולא מתקיימים שני תנאים אלו, אין הקבלן רשאי להטיל את עלויות הנפקת הערבות על הרוכש.
עכשיו לקראת סיום חשבון הוא רוצה להגיש לי חשבון עבור הערבות והקבלה תתקבל מהקבלן ולא מהבנק המלווה לטענתו הוא שילם כבר את הערבות לבנק המלווה ואני אמורה להחזיר לו את התשלום לפי הכתבה של גלובס הוא לא עומד בשני התנאים.
האם יש לי עילה לא לשלם את הערבות?
איריס שלום,
לצורך מתן תשובה מלאה יש לעיין בהסכם המכר של הדירה. מעבר לכך, גם אם תשלמי כיום, תוכלי לתבוע את הקבלן באם יגבה ממך סכומים שלא כדין.
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר