שלום,
אני קניתי ביולי שעבר דירה חדשה מקבלן.
באותו החורף התגלו כמה בעיות רטיבות, כאשר הרטיבות הרצינית ביותר התרכזה בקיר חיצוני של חדר ילדים.
החורף שעבר היה גשום מאוד וכל פעם שירד גשם התגלתה רטיבות, הקבלן אטם מחדש (חיצונית+פנימית) ובגשם הבא הרטיבות חזרה. כך כ 5 פעמים במהלך חורף שעבר.
החורף הזה, לפני שבועיים היו שוב גשמים רציניים והרטיבות חזרה.
השאלות שלי:
1. האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי להכריח/לתמרץ את הקבלן/יזם לתקן את הרטיבות כמו שצריך?
2. האם אפשר ל'קבל (ריאלית ולא תיאורתית) פיצוי. הנזק הוא כתמי רטיבות שונים בקיר חיצוני אחד בחדר ילדים?
3. מה דרך הפעולה שהיית ממליץ לסיים את הסיפור מהר ככל האפשר?
רטוב לי שלום,
ראשית תעד כמיטב יכולתך הנזקים והוכח התאריכים בהם נתרחשו, למניעת התנצחות עתידית. צלם בסטילס ווידיאו הנזקים ושלח העתקים בדואר רשום לקבלן, אם פירוט התאריכים והעובדה שהנזקים חוזרים על עצמם, הבעיות לא נפתרו למרות ניסיונותיו.
במידה ובכוונתך להגיש תביעה לבית המשפט הצטייד בחוות דעת מומחה שבוא ויבדוק הנזקים מייד בקרות הנזק.
במידה והעניין לא נפתר יש לפנות לעו"ד המתמחה בליקויי בניה.
בברכה,
נעם קולודני משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
1. האם הוא יזרז את פעולות האיטום?
2. יכול לתת לי פיצוי בבית משפט?
או שכל עוד הקבלן מנסה לאטם (ונראה לי שהוא מנסה ככל יכולתו) , עורך דין רק יעלה לי כסף?
שלום,
התשובה לשאלות 1 ו 2 בחיוב.
נעם קולודני, משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר