בתקופה הקרובה אני אמור לקבל דירה שרכשתי מקבלן. קיבלתי ליידי ערבות בנקאית על כל שקל ששילמתי לקבלן. אני מבין שבסמוך למסירת הדירה הקבלן ייבקש ממני את הערבויות הבנקאיות שנמסרו לי כתנאי לקבלת הדירה. השאלה שלי היא מה אני צריך לדרוש מהקבלן כדי להבטיח את הנכס שרכשתי ממנו שהרי לאחר החזרת הערבויות בעצם אין לי כלום מלבד מסירת הדירה פיזית שבעצם לא נותן לי שום בעלות חוקית/רישומית על הנכס.
מדובר בדירה בבניין שנבנתה על קרקע פרטית {לא של המנהל}
הבנתי שיש כמה אופציות:
האחד לדרוש הערת אזהרה והשני לבקש מכתב החרגה מהבנק המלווה את הקבלן. האם דרישות אלה הן מעשיות והאם יש עוד משהו שניתן לבקש כדי להבטיח לי את הנכס.
שאלה נוספת... מה החוק לגבי מסירת הערבויות.... אם אבקש להשאירם אצלי או בנאמנות אצל עורך הדין עד שאקבל רישום מסודר האם דרישה זו מוגזמת או עניינית.
עודד
שלום רב,
רוב הדברים שכתבת נכונים, ומקובלים. פנה לעו"ד שייצג אותך ברכישה מול הקבלן לקבלת הנחיות.
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
הוא בעצם העורך דין של הקבלן וכאן יש ניגוד אינטרסים מובהק !
ומה קורה אם הקבלן מסרב לתת לי מכתב החרגה ו/או רישום הערת אזהרה ועומד על כך שאחזיר לו את הערבויות אם כן אז היכן החוק בא לצידי כדי להגן על ההשקעה שלי ?
כפי שאני מבין ברגע שהערבויות יוחזרו ולא קיבלתי את הערת האזהרה ומכתב ההחרגה בעצם אני לא מוגן. אז מה האפשרויות שנותרו לי ?
האם אוכל על פי חוק להתנות את החזרת הערבויות בקבלת הערת האזהרה ומכתב ההחרגה או שאינני רשאי לעשות כן ?
אודה להתייחסותך
עודד
יש לך טעות גדולה. עו"ד של הקבלן לא ייצג אותך ולא מיצג אותך. הוא רושם את הדירה בעתיד בטאבו על שמך.
מצוע לך לקחת עו"ד שיטפל בהליך המסירה והבטוחות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
היא לא חלק מהפעילות שעורך הדין של הקבלן אחראי לבצע עבורי כדי להבטיח את השקעתי ?
אני הבנתי שזה תפקידו. ואם בבוא הזמן הוא אמור לרשום את הדירה בטאבו אז מן הראוי שיתחיל עם הערת אזהרה לא כן ?
אם לא, אז מדוע שילמתי לו כאחוז וחצי מערך הדירה ?
תודה על תשובותיך המלומדות עד כה.
עודד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר