שלום רב,
רציתי לדעת על פי מה מקובל לחשב את הסכום, בחוזה מכירת נכס, אותו יש לשלם עם מסירת המפתח? האם זה קשור לערך הנכס באחוזים או האם ז קשור לערך מס השבח גם אם יש פטור ממס שבח?
אודה לתשובה בהקדם האפשרי.
בתודה מראש
רונית
רונית שלום,
ראשית, גם אם המוכר מצהיר כי הוא זכאי לפטור ממס שבח, לא מסתמכים על הצהרה זו (כבר קרו לי מקרים שהמוכר שכח שמכר, או שלא חישב נכון את התקופה), ועושים חישוב של מס שבח שעלול לחול במקרה ובו למוכר אין פטור. בכל מקרה, סכום זה נשאר לסוף ואף נשאר בנאמנות בידי עורכי הדין במידה ואין עדיין אישור מס שבח לרישום הנכס על שם הקונים. בנוסף, במידה ועל הנכס עלול לחול היטל השבחה, יש להשאיר סכום בנאמנות (בגובה אותו מעריכים כהיטל השבחה) גם כנגד המצאת אישור עירייה.
ככלל, ניתן לומר כי גובה התשלום האחרון נתון למשא ומתן בין הצדדים ויהיה כפי שהוסכם ביניהם. בדרך כלל, משאירים לסוף בין 10% ל - 20%.
ואולם, כפי שפירטתי לעיל, סכום זה לא יהיה נמוך ממס השבח והיטל ההשבחה הצפויים (כל עוד אין את האישורים המתאימים).
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
