האם פסק דין שהקנה זיקת הנאה לאדם להשתמש במעבר התיישן לאחר שעברו 25 שנים והזיקה לא נרשמה???
יש לי פסק דין משנת 1976 לפיו יש לי זיקת הנאה במקרקעין לעבור לדירה שלי דרך המקרקעין של השכן. המעבר הזה קיים משנת 1963 והמשכתי להשתמש בו עד לשנת 1994 אז עברתי להתגורר כמה שנים בחו"ל לפני מס' שנים כשחזרתי ארצה ראיתי שהמעבר נסגר ואין לי זכות מעבר אחרת???
הגשתי תביעה להכיר לי בזיקת הנאה בשל השימוש בה מעל 30 שנה ובשל העובדה כי קיים פסק דין משנת 1976 המקנה לי זיקת הנאה.
השכן טען כי פסק הדין התיישן מאחר ועברו 25 שנים משכך לא עומדת לי זיקת ההנאה??
מהו המצב המשפטי?? האם באמת פסק הדין התיישן בשל העובדה כי לא נרשמה זיקת הנאה בטאבו לפי פסק דין משנת 1976. האם זכותי במקרקעין התיישנה כאשר בפועל מימשתי פסק הדין והשתמשתי בפועל בזיקת ההנאה???
נא עזרתכם...
השכן עושה לנו המוות...
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
שירן שלום רב
לסוגיה שהעלת ישנם שני אספקטים : האחד האם ניתן לרכוש זיקת הנאה מכח התיישנות? ושנית האם פס"ד התיישן?
לשאלה הראשונה : סעיף 94 לחוק המקרקעין קובע כי ניתן לרכוש זיקת הנאה במקרקעין זאת מאחר שלפי סעיף 159(ב) לחוק אין התיישנות במקרקעין מוסדרים. על פי הפסיקה בעניין מקרקעי ישראל נ' אדרי לא ניתן אם המקרקעין אשר מדובר מוסדרים לרכוש זיקת הנאה מכח שמוש ממושך.ישנה פרשנות נוספת שעיקרה שניתן לרכוש זיקת הנאה מכוח שימוש ממושך הן במקרקעין מוסדרים והן במקרקעין שטרם הוסדרו מכאן שקמה לך זיקת הנאה מכח שמוש ממושך ואין נפקא מינא אם המקרקעין אודותם מדובר הינם מוסדרים או לאו.
באשר להתיישנות פס"ד ככלל:אכן על פי חוק ההתיישנות. פס"ד בתובענה שעברו עליו 25 שנה בלי שהזכאי עשה כל פעולה רשאי החייב לטעון להתיישנות, למעט פס"ד שאינו טעון בצוע.
בהצלחה רבה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר