שלום
אני גרה בשכירות בבנין בו רישמית שתי דירות - דירה אחת בדמי מפתח ודירה שניה מחולקת - אני ועוד דיירת גרות שם בשכירות. בעל הדירה הוא הבעלים של כל הבנין.
לפני חודשיים היה פיצוץ סמוי בצנרת המיים וקיבלנו הודעה מחברת המיים - בעל הדירה תיקן את הפיצוץ
אחכ התקבל חשבון מיים אסטרונומי של עשרת אלפים שקלים - על שמי
בעל הדירה ברגע שחתמתי איתו על החוזה בלי ידיעתי העביר את חשבון המיים על שמי - למרות שחשבון המיים הוא של כל הבנין.
בעל הדירה אמר שהיות וזה רשום על שמי עלי לגשת לעיריה ולטפל בדבר
התגדתי אבל שלחתי מכתב לועדת חריגים והתקבל חשבון חדש על 5000 שקלים - עם התראה לניתוק המיים.
בעל הדירה טוען שהיות וזה על שמי עלי לטפל בחשבון. גם הדיירת שבדמי מפתח קיבלה את אותו החשבון. השאלות שלי:
1. האם זה חוקי שהוא העביר את החשבון על שמי למרות שהדירה מחולקת ויש דיירת נוספת שבעצם באותה הדירה - כי זו דירה מחולקת? - לא רשום בחוזה שהחשבון יעבור על שמי.
2. מה הדין במקרה בה יש פיצוץ בצנרת הבניין - האם דיירים שנמצאים בשכירות צריכים להשתתף בתשלום המיים? - החוזה הוא סטנדרטי ורשום שעלי לשלם על השימוש במיים שלי ולתקן כל נזק שנגרם משימוש לא נכון
איך עלי לפעול עכשיו מול בעל הדירה? בקרוב ינתקו לכול הבנין את המים
בברכה
ננה
ננה שלום,
עלמנת ליתן תשובה מקיפה באשר לשאלותיך יש לעיין תחילה בחוזה השכירות עליו הנך חתומה.
אשר על כן תשובתי נתנת ברמת העיקרון:
אם הצריכה המוגברת מקורה בנזילה בצנרת והדבר מעוגן בחוזה השכירות ובעל הבית הודע על ידכם כי ישנה נזילה אזי על בעל הבית לשאת בהפרש הנובע מפיצוץ בצנרת. כמו כן עליך להציג אסמכתא בפני העירייה על פיצוץ.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר