אני בעלת דירה ומזה שש שנים הדירה מושכרת. רק לפני שבוע נודע לי ע"י הדיירת שלי , שעל גג הדירה בונים כבר שלושה חודשים שני השכנים מלמעלה . אני לא קיבלתי שום מכתב או בקשה לאישור בניה זו. התברר לי בבירור עם המועצה שהם שלחו לי דואר רשום לבקשת אישור הבניה לכתובת שניתנה להם ע"י המבקשים הכתובת היא של דירתי המושכרת(הדירה שאני לא נמצאת בה). ע"פ עיון בתקנה ב 2 לחוק תיכנון הבניה הוברר לי שהדיירים המרחיבים את דירתם היו חייבים לאתר את כתובת מגורי כדי שלוח לי את בקשת הבניה, דבר שיכלו לעשות בקלות רבה על ידי בקשת כתובתי מהדיירת שלי. אני יודעת שכרגע המועצה מטפלת בנושא יכול להיות גם בגלל הפרות בניה שנעשות בשטח. האם אני יוכלה לתבוע באופן פרטי את בעלי הבית הבונים את ההרחבה. האם כדאי לי לחכות לסיום ברור המועצה.
תמר שלום רב
תודה עבור פנייתך.
ככלל, הפקוח על הבניה הנו בתחום הועדה המקומית לתכנון ובניה ורשויות האכיפה.
באשר לנקיטת צעדים משפטיים אם וכאשר נחוץ לנקוט ,אמליץ ראשית כי תתייעצי עם עו"ד מיומן אשר יבחון את העובדות ביסודיות וינחה אותך בהתאם .זאת לאחר שקילת המסכת העובדתית והשקולים המשפטיים בכללותם.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר