לעו"ד שלום רב,
בעלי הדירה שמתחת לדירתי החליטו לבנות גגון מלוחות עץ בין דירתם לדירתי (מעל למרפסת שלהם). הגגון הותקן לפני כשנה. הם לא ביקשו את הסכמתי ומובן שלא שיתפו אותי במה שהם מתכננים לעשות ע"ג לוחות העץ (הרי לוחות עץ החשופים לפגעי מזג האויר, יהרסו במהלך הזמן). את דירתם הם משכירים לשיפוצניק. בתיאום איתי הוא עלה על הגגון (הגישה לגגון היא רק דרך דירתי) ולדאבוני התקין עליו יריעות פלסטיק מלוכלכות ומלאות חורים. ברור שלא מדובר במוצר חדש, אלא במוצר שפורק מאחד הגגות. כשראיתי במה מדובר, ביקשתי ממנו שיפסיק להתקין אך הוא התעלם והמשיך. מעבר לכך, התעצבן וזרק כלי עבודה ע"ג הגגון. כעת אני מעוניינת להביא בעלי מקצוע שיחוו דיעה ויתנו הצעות מחיר עבור תיקון הולם וראוי. מובן שאינני סומכת על השיפוצניק הנ"ל ואין לי כל כוונה לאפשר לו לעבוד על הגגון, למרות שבעלת הדירה מתחתי כן מעוניינת בשירותיו. כאן עלי להבהיר מדוע חשוב לי טיב העבודה שתבוצע : הגגון הזה ממוקם כמטר וחצי בלבד מתחת לחלון הזזה ארוך (כ-3 מטר) בסלון דירתי.
שאלותי : 1. האם יש לי זכות לדרוש מבעלת הבית שמישהו אחר יבצע את העבודה (מהסיבות המוזכרות לעיל) ?
2. האם אני אמורה להשתתף בעלויות העבודה (כאמור, לא הייתי בעלת עניין מלכתחילה בגגון הזה) ?
לתשובתכם אודה,
אורנה
אורנה שלום,
ראשית, התקנת הקירוי ללא היתר בניה אסורה על פי חוקי התכנון והבניה. מהסיפור שסיפרת לא נראה כי בעלת הדירה ביקשה היתר. לפיכך, את יכולה להגיש תלונה למחלקת הפיקוח בעירייה, על מנת ויורו לה להרוס את הגגון.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר