לפני 11 חודשים שכרתי שלושה חדרים בתוך משרד גדול לשנה אחת עם אופציה לשנתיים נוספות מצידי. השכירות היתה מבעל המשרד ולא כשוכר מישנה. לפני כחודשים שוחחתי עם בעל המשרד שביקש מימני לעזוב כיוון שהוא ירש משרד קרוב לביתו ושיש לו שוכר פוטנציאלי שמעוניין בשטח במידי ומוכן גם לשלם סכום נכבד. בתור חבר הסכמתי לבקשתו בתנאי שאמצא משרד שמתאים לי בזמן כה קצר. לאחר כחודש אמרתי לו שאינני מוצא משרד מתאים ובמשרד שכן מצאתי דרושה השקעה של 20000 שקלים שאינני מוכן להוציא רק כדי לעשות לו טובה ולכן אינני מעונין לעזוב. אז הוא אמר שאין לי בררה ושאני מוכרח לעזוב כיוון שהוא כבר חתם על חוזה עם השוכר השני ושהוא מוכן להשתתף איתי בהוצאות שיפוץ של 5000 ₪ בלבד. לא הסכמתי אך כדי לא לעשות בלגן עזבתי את המשרד ושכרתי את המשרד השני ונשאתי בהוצאות השיפוץ פחות 5000 ₪.יש לציין שהמשרד שלי הוא עסק מקומי שנשא גם בנזקים עקב המעבר לאזור אחר. רציתי בבקשה לשאול האם יש לי עילה לתביעה? ובאיזה סכום בהנחה והשכירות היתה בגובה 3500ש"ח בחודש. רב תודות מראש.
שלום רב,
על פניו נראה שעזיבתך בהסכמה עומדת לך לרועץ. לתשובה מקיפה יש לעיין בחוזה ובהתכתבויות בינכם, אם היו.
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
הבנתי, תודה.
לדבריך עזיבתי בהסכמה עומדת לי לרועץ. כלומר הייתי צריך שלא לפנות את המקום? הוא חתם על חוזה גדול עם חברה גדולה ולא רציתי לעשות לא נזק גדול ולא לצאת לקרבות. השיחות היו בעל פה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר