בבניין בן 3 קומות בו יש לי דירת מגורים בקומה ראשונה על עמודים (ללא מעלית וחניה )החלו לפעול לבצוע פינוי בינוי, שכל דירה אמורה לקבל דירה במקום הדירה הנוכחית בבניין בין 6-7 קומות שיוקם במקום זה שיהרס .יש הסכמה כמעט מוחלטת של כל בעלי הדירות לתהליך, אלא שמנתונים ראשוניים שהוצגו לנו כל דירה תקבל דירה באותה קומה שהיתה בה. כלומר בין 1 ל-3. וכך יתרוני במגורים כיום (בבבית ללא מעלית) הופך לחסרון שכן אקבל קומה ראשונה על עמודים (מעל חניות, פחי אשפה וכו') ודירה בקומה גבוהה שהיום שוייה פחות(בהעדר מעלית ) תקבל דירה בקומה שלישית שזה יתרון משמעותי(גם מבחינת שווי וגם מבחינת איכות חיים). מתאים לי לקבל דירה מקומה שניה ואילך, אך מציגי התוכנית אומרים שזהו - לא ניתן לעשות כלום. אני לא רוצה לתקוע מקלות בגלגלים ולעכב התוכנית שכן אני מעונין בדבר, אן מאידך אינני חושב שעלי לקבל דירה בקומה ראשונה, לנוכח היתרון של שווי הדירה כיום לעומת למשל קומה שלישית(בלי מעלית). מה ניתן לעשות מבלי לפגוע בתהליך. אודה לתשובתכם.
רלי שלום רב
במענה לשאלתך: עסקת פנוי בנוי הינה הלכה למעשה חוזה בין היזם לבין הדיירים.
אשר על כן הדבר הינו תלויי משא ומתן בין הדיירים ליזם.
הואיל ואין הפורום מעניק יעוץ פרטני, באפשרותך לפנות ליעוץ משפטי בנדון אשר ינחה אותך בהתאם.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר