שלום רב,
אני עומדת בפני רכישת דירה עם בן זוגי. בן זוגי ואני איננו נשואים אך חיים יחד. על שמי רשומה מחצית הדירה בה מתגוררת אמי, עקב צו ירושה של אבי ז"ל. האם מס הרכישה יחושב עבור בן זוגי ועבורי יחד כיחידה אחת, בהתאם למדרגות המס של דירה נוספת?
תודה
רציתי להדגיש - לא הצהרנו מעולם שאנחנו ידועים בציבור. לצורך העניין אנחנו בני זוג שנתגוררים יחד ולא נישאו. עם את, ראיתי שבטופס ההצהרה של מס הרכישה (7002) נכתב שלצורך ההצהרה ידועים בציבור נחשבים כרוכש אחד. השאלה אם אני ובנזוגי נחשבים ידועים בציבור.
אני מציינת זאת לאור תשובות קודמות שראיתי כאן בפורום המתייחסות לשאלה האם בני הזוג נשאו או טרם נשאו במועד רכישת הדירה.
האם לאור ההוראה בהצהרה 7002, השאלה אם נערכו נישואין בפועל, עדיין רלבנטית?
שרית שלום,
אם הירושה נעשתה לפני שהפכתם לידועים בציבור, רק את תחשבי לבעלת דירה נוספת (ורק אם חלקך בדירה גדול מ-25%).
לגבי מעמדכם כידועים בציבור והמועד בו הפכתם לכאלה, העניין נזיל, ותלוי בנסיבות.
עם זאת, ניתן למצוא פתרון למצב גם אם הדירה התקבלה בירושה "לאחר הנישואין", אך זאת ניתן לעשות רק ביעוץ פרטני.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד ונוטריון
מומחה לעסקאות מקרקעין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר