השכן בונה את ביתו לאחר קבלת ההיתר אך משנה חלקים מהתכנית כמו למשל שינוי פתחי כניסה או הגדלת חלונות הבית וטוען שמותר לחרוג בדברים כאלו מן ההיתר והתכנית שהוגשה משום שמדובר בפתחים (חלונות ודלתות)לטענתו לא מדובר בחריגה אלא לפי החוק ברגע שיש היתר גודלם של הפתחים לא משנה, האם נכון הדבר?או שעליו לבנות בדיוק לפי גדלי הפתחים לפי התכנית שהגיש?
תודה מראש
נועה
נועה שלום,
ההיתר הינו מתכון מדוייק לבנייה המתוכנתת ועל כן השכן טועה. במידה ותזמיני את אגף הפיקוח של הרשות חזקה והם יורו לו על תיקון החריגות, ולא יוציאו צו הפסקת עבודה. הגמישות של חוק התכנון והבנייה באשר למקרקעין הינה נמוכה מאוד.
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
עו"ד קולודני תודה על תשובתך המהירה,
היה ומטריד אותי בעיקר שינוי בחלון אחד מגודל של מטר לשלוש מטר,ועל כל השאר אשתדל להתגבר,ומאחר מדובר באדם אלים ולא מעט כסף,במה כרוך המשך הטיפול לאחר שאבקש פקח בניה שיבדוק הנושא?הבנתי מגלישה באתרים שונים שכאשר יש היתר ויש שינוי למשל בחלון אז זה כרוך בסכום זניח וגם יש הליך מזורז.אני שואלת כי אני רוצה לדעת אם שווה לי לעשות את הצעד או שכל העניין בסופו של דבר יהיה לפי רצונו של השכן.בנוסף,האם הועדה לתכנון אמורה להתחשב בדעתו של שכן שלא באותה חלקה אלא בחלקה סמוכה כאשר מדובר בחלונות ודלתות?
תודה
נועה
נועה שלום,
אין דרך לתת תשובה לאלה היפותטית. צריך לבחון החוק התקנות הוועדה הספציפית וחריגת השינוי המבוקש.
לשכן בחלקה שכנה ודאי יש זכות להתנגד, במיוחד שזה גובל במקרקעין שלו.
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר