שלום ותודה מראש על האתר הזה המאפשר נגישות לעולם בלתי מובן
שכרנו בן זוגי ואני לפני חודשים דירת קרקע בביניין בו יש דירה נוספת למעלה כלומר שני שכים על קרקע משותפת , גם הדייר השני שוכר את הנכס ואיננו העלים (כך אמר)
העיסוק שלי הוא בגידול תינוקות כ4 במספר ובהסכמת המשכירה שלי התכוונתי להכשיר את החצר לטובת עיסוקי , החצר כולה היתה מוזנחת קשות שנים ואיש לא טיפל בה כולל שביל הגישה לבית בהסכמת השכן הנוסף שיפרתי די בעצמי את שביל הגישה בעלות קטנה של גנן שעזר בגיזום השורשים והוצאת האבנים , כאשר דרשתי את חלקי בתשלום התנפל עלי השכן ואמר שאני משפרת את החצר לטובת העסק בלבד ויש לו זכות וטו מוחלטת אם אני יכולה להשמיש את החצר לצרכי העסק שלי האמנם ?? יש לו וטו? גם אם אין זה מפריע לו ואין הוא נמצא בבית מהבוקר ועד שעות הערב המאוחרות , וגם אם אין התינוקות מהווים מטרד בשום צורה ?, ומה ביכולתי לעשות על מנת לנהל עם השכן סוג של הבנה .
אודה על תשובתכם ועצתכם הנבונה בברכה
דליה(שיכון דן תל אביב)
דליה שלום,
הבנות באשר לרכוש המשותף כדאי לקבל לפני ולא בדיעבד. מאחר ושניכם שוכרים של הנכס, כדאי לקיים ישיבה מסודרת ולברר מה מעוניינים הצדדים להשקיע ומה המטרה.
יש מידה של צדק בדברי השכן הטוען שמרבית ההשבחה היא לך ולעסקך בקומת הקרקע והוא נהנה שולי. (אבל גם בשביל הנאה שולית זו יהא מוכן לשלם). מעבר לכך יהיו ודאי תיקונים אשר ירצה גם השתתפות שלך; נזילות מן הגג וכיוב' עלויות של רכוש משותף.
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
דליה שלום רב
תודה עבור פנייתך.
לפי דבריך הנך שוכרת וכך גם שכנך.
החצר בבית משותף דההינו בבעלות משותפת- אלא אם כן הוצמדה לאחת מן הדירות עובדה שלא ציונה בפנייתך.
אם אכן מדובר בחצר בבעלות משותפת הרי שעל בעל הדירה השניה לשאת בהוצאות שפור הגינה, דהיינו בהסכמה משותפת של שני בעלי הדירה צריך היה להעשות השפור.
הפניית הטענה לשכן שהינו השוכר אינה הכתובת הנכונה.- אם אכן מדובר בשוכר.
עליך לפנות באמצעות בעלי הדירה שאותה הנך שוכרת לבעלי דירת השכן ולנסות להגיע לפתרון המקובל על שני הצדדים.
אם דרכך לא צלח אזי פני לסיוע משפטי בנדון.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור לעיל בגדר יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר