שלום רב,
אנחנו גרים בדירה מושכרת כבר שנה שניה. לפני מספר חודשים היה פיצוץ מים בדירה קומה מעלנו והיו נזילות בדירה שלנו. כתוצאה מכך יש עובש באמבטיה , מרפסת שירות , בארונות מטבח ובמטבח עצמו. פנינו למשכיר הדירה מעלנו - אך הוא גר בחול ודייר עזב את הדירה. פננו לבעל דירה שלנו איך לא קיבלנו ממנו תשובה לגבי שיפוץ- נאמר שאנחנו יכולים לטפל בזה עם חומרים ולצבוע מחדש. זה מה שעשינו. אבל שוב הופיע עובש ובארונות מבטח אני לא יכול להשתמש עקב ריח מסריח. בנוסף לכך הופיעו נמלים בכל הבית. בעלי סתם חורים ברצפות, על הקירות, השתמשנו בחומרים לריסוס רגיל - איך זה עוזר למס' ימים ולא יותר. שוב פנינו לבעל דירה בבקש להזמין שירותי ריסוס לבית - אך הוא שוב מתחמק וטוען שלא חייב לעשות זאת. האם באחראיות בעל דירה לטפל בתקלות האלה והאם אנחנו יכולים לצאת מדירה עוד לפני תום החוזה? פשוט אנחנו גרים עם שתי תינוקות וסבתא אישה בת 72 ועובש והריח משפיעים בצורה לא טובה.
תודה על תשובתכם
הנזילה היתה מס' ימים לפני הארכת חוזה לשנה זו. ביום הנזילה התקשרתי לבעל דירה וסיפרתי על מה שקורה בתוך הבית. הוא הבטיח בימים הקרובים להגיע ולטפל. בעת חתימה על חוזה הובטח לנו שהוא ידבר עם בעל דירה מעלינו ויטפל בעניין. אך חודשים עוברים ובכל פעם שהוא מגיע לקבל שכר שכירות טוען שלא הצליח להגיש אותו( כבר הספיקו להיכנס לדירה דיירים אחרים), עד שנאמר לנו שעובש שמתפשט בארונות במטח ועל הקירות זה בסדר אפשר להיות עם זה. כלומר בחצי של ארונות מטבח אני לא יכולה להשתמש,התקרה מתקלפת וזה נופל על דברים שנמצאים במטבח. אני אפילו לא יכולה לאכיל את התינוק במבטח אלה רק בסלון ולא מאשרת לה כניסה לשם.
לגבי נמלים... פשוט השתלתו על הבית: בארונות מטבח, מיטות של תינוקות אפילו לפני מס' ימים נאלצתי לזרוק קופסא שלמה של תעבורת סימילק של הילדה. הם בכל מקום ולפי דבריו - הם נמצאים בכל בית.אז גם זה בסדר. בדקתי לגבי ריסוס מול החברה- נאמר לי להוציא ילדים מהבית למשך 6-8 שעות ואז לשטוף עם אקונומיקה. אבל שוב הילדה הגדולה בת שנה וחצי כל הזמן נמצאת על הרצפה- והקטנה שלושה חודשים גם. אין באפשרותי מבחינת ילדים לעשות ריסוס.
בחוזה מופיע- במידה ואנחנו רוצים לצאת לפני תום החוזה אנחנו חייבים לשלם עד תום החוזה או למצוא דייר אחר. בעיה שאף אחד לא רוצה להיכנס במקומנו כשרואה מצב של הדירה.
מה אפשר לעשות?
על תשובתכם מודה מראש
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר