שלום אני מתגוררת בדירה מושכרת בקומת גג. חתמתי על חוזה "סטנדרטי" בכניסה לדירה (כזה שקונים בסטימצקי)
לדירה יש גג רעפים ומתחתיו יש קיר גבס. הדירה כולה עברה שיפוץ לאחרונה. נכנסתי לדירה ממש בתחילת אפריל.
בתקופת הגשמים של השבוע שעבר התברר כי גשמים רבים נכנסים לדירה ומרטיבים את תקרת הגבס במקומות שונים בבית. מדובר על כתמים ענקיים של רטיבות, עד גודל של 50X50 ס"מ! ממש מפחיד ובלתי צפוי. אני חוששת כי בתקופת החורף התקרה לא תעמוד ברטיבות הממושכת, עד כדי כניסת מים לתוך החדר, שהרי רק יומיים של גשמים שהיו שבוע שעבר ספיקו כדי להביא לכתמים ענקיים אלה.
יש לי בדירה חפצי אלקטרוניקה יקרי ערך ממש מתחת לתקרה זו, כולל מחשב חדש, טלויזיה, מערכת סטריאו ועוד ועוד (הכל חדש ועלה קרוב ל-10,000 ש"ח).
בעל הדירה מסרב לתקן את הגג וטוען שעליי ללמוד לחיות עם הרטיבות. במצב זה אני אינני מוכנה להמשיך להתגורר בדירה בתקופת החורף, שכן אני כמעט ובטוחה כי התקרה לא תעמוד בגשמים הממושכים והמים יטפטפו פנימה (ואולי אף יהרסו את מכשירי החשמל שלי).
רציתי לשאול שתי שאלות:
1. האם ע"פ חוזה סטנדרטי על בעל הדירה מוטלת אחריות לתקן רטיבות כזו רצינית של מים?
2. במידה ואין אחריות כזו על בעל הדירה, האם זוהי עילה מספקת על מנת לסיים חוזה שכירות בטרם עת ללא קנס?
שוב, אדגיש כי מדובר בחוזה סטנדרטי של ממש עם רובריקות ריקות שממלאים ע"פ שכר הדירה וכדומה... כזה שקונים בסטימצקי.
תודה ושבוע טוב!
ריקי
שלום רב,
לצורך מענה יש לעיין בחוזה.
המלצה - תתעדי הכל בתמונות ובמזכרים לצורך הצגה בבית משפט, אם יהא צורך. על פניו יש לך עילה סבירה, כפוף לחוזה, לביטול ההסכם.
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר