בשנת 95 במסגרת נישואיי רכשתי משק הכולל בית מגורים ומטעים. באותה שנה העברתי את המטעים לחברה שבבעלותי, הווה אומר שבדוח י.א נכסי החברה מופיע סעיף הוצאה מטעים. מאז ועד היום החברה שבבעלותי משקיעה בעובדים, בטיפול ועיבוד הקרקע כמו גם במכירת פרי האדמה. בשנת 2005 התגרשתי כשבחוזה הגירושים מופיע כי הבית (הנכס) עובר לרשות גרושתי. לא הזכרנו את עניין המטעים מאחר והיה לי ברור כי המטעים מאז ומתמיד רכוש החברה. לגרושתי אין חלק בחברה שבבעלותי. צוין בי מהמשק ישארו באמתחתה רק שלושה כלים חלקאיים. בימים האחרונים ובהפתעה גמורה גרושתי נעלה את שערי המשק והחליטה כי המטעים שייכים לה. היא מונעת מעובדי המשק לעבוד בשטח, להשקות ולקטוף את הפרי וכך פוגעת בקרע (השקעה שלי) ובהכנסתי. השאלה היא האם יש ה זכות לנעול את שערי האדמה בעוד אני מאז ומתמיד השקעתי וטיפחתי את עסק האדמה מתוך אמריה כי המטעים בשטח ביתה ושייכים לה?
המון תודה על התייחסותכם
גל שלום וחג שמח ,
מעיון בשאלת וניסיון לנתח נכונה את המצב המשפטי עולות שאלות רבות כגון מתי נפתחה החברה, האם המטעים הועברו והוחרגו בידיעת גרושתך או על דעת עצמך בלבד ועוד כהנה וכהנה שאלות.
בנוסף, בכדי לענות על שאלתך יש לעיין בהסכם הגירושין ואמירותך אינן מספיקות.
לכן הצעתי לך היא לפנות לעו"ד מומחה בתחום הנדל"ן והגירושין גם יחד .
בתיה אשורי , עו"ד
מנהלת פורום גירושין ומשפחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר