שלום,
במאי אני וחברה שלי (שתינו חיילות משוחררות), השכרנו דירה ל3 חודשים, וחתמנו חוזה בנוכחות המתווך בלבד. אך, לא קיבלנו עותק ממנו. כשביקשנו את העותק בעל הדירה טען שהוא צריך לצלם ויביא לנו-אך מעולם לא קיבלנו ממנו את העותק. כמו כן, היו מלא תיקונים שהתחננו שצריכים לסדר, ולא בוצע. לאחר חודשיים ששילמנו לו את הסכום שביקש, הוא החליט להעלות את המחיר 3 ימים לפני מועד התשלום. בלית ברירה, אפילו שהמחיר היה מופרז לדירה, הסכמנו. ומשעברו 3 חודשים סיכמנו בע"פ להמשיך עוד 3 חודשים, כי לא הספקנו למצוא דירה. פרסתי לו צ'קים ל3 חודשים נוספים. אבל לאחר חודש, היינו חייבות לעזוב את העיר בפתאומיות, הודעתי לו וביקשתי את הצ'קים שנותרו בחזרה. שלימתי לו את כל החשבונות: חשמל ועל על הימים הנוספים ששהיתי. אבל הוא לא הסכים להחזיר לי את הצ'קים כי טען שמגיע לו פיצוי, על כך שלא הודעתי לו מראש. מאחר ואני יודעת שכך מקובל הגענו לפשרה הוא החזיר לי את הצ'קים אך הבאתי לו צ'ק על סך 1000 שקל פיצוי, את הצק הזה הוא הבטיח לא לפדות אם ייכנסו לו דיירים במהלך השבועיים. (יש לי את השיחה הזאת מוקלטת בטלפון) חזרתי לחיפה באוגוסט, לאחר כ3 שבועות שראיתי שהוא לא יצר איתי שום קשר, הנחתי שנכנסו לו דיירים, הרי אין לי גם שום דרך לדעת זאת. וביטלתי את זה הצ'ק (ידוע לי שזאת עבירה, אבל זה נעשה בתום לב). מאז עברו כבר 3 חודשים, ונודע לי ששבוע שעבר הוא ניסה לפדות את הצ'ק. התקשרתי אליו והוא טוען שזה חוב שנשאר לי ועד היום לא הצליח להכניס דיירים במקומי. בכל אופן, התקשרתי לבעלת הבית, שגם היחידה שייכת אליה (הוא בעצמו משכיר את היחידה), והיא אמרה שאין דיירים ביחידה אבל הוא כבר לא גר אצלה בעצמו, והיחידה לא שייכת לו. אז בעצם הוא משקר לי. השאלה אם באמת יש לו עילה לתביעה עליי? כי הוא טוען שלמרות שאין לנו חוזה הצ'קים (יש לו צילום שלהם) שניתנו לו זה החוזה שלו.
נירה שלום,
אם הבנתי נכון ניתן לצמצם את שאלתך לעניין 1000 השקלים שנתת לו בשיק.
באם אדם אוחז שיק שנכתב לטובתו אין הוא צריך כלל עילת תביעה אלא להפקיד את השיק בבנק ובאם הוא בוטל - כפי שעשית- הרי שהוא יכול להציגו לגבייה בהוצאה לפועל.
היות וכל תנאי מתן השיק הנ"ל היו בע"פ יקשה עלייך להתנגד לביצועו אך אולי תתכן טענת "פרעתי" בהוצאה לפועל באם באמת הנכס כבר לא בחזקתו.
בכבוד רב,
עו"ד רן סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
אני לא רוצה לשלם לו את זה כי הוא משקר, והוא מתכחש שאי פעם הוא סיכם איתי את זה.
בכל אופן, מה עליי לעשות כדי למנוע את ההוצאה לפועל? איך אדע שנפתח נגדי הליך כזה או אחר? מה ההשלכות?
המווווון המווון תודה על התשובות והעזרה :)
אגב, ידוע לך אם יש סיוע או ייעוץ משפטי לחיילים משוחררים?
נירה שלום,
באם יפתח נגדך הליך בהוצאה לפועל את תקבלי הודעה לגביו. לגבי עצם ההתנהלות בהוצל"פ את יכולה לנסות בפורום הוצאה לפועל.
בהצלחה
עו"ד רן סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר