אני מחזיקה בצו ירושה מבית הדין הרבני לפיו אני ושלושת ילדיי (2 מהם קטינים) היורשים של כל הזכויות בדירה הרשומה ע"ש בעלי ז"ל.
הדירה רשומה בחברה המשכנת בלבד (בלי מנהל או טאבו) וכעת אני מעוניינת להעביר את הזכויות על שמינו. מהחברה שלחו לי מסמכים להעברת זכויות וכן יפוי כוח נוטריוני לטובת עורכי דינם לרישום עתידי בטאבו.
הם אמרו לי שכדי לרשום את הנכס על שם ילדיי הקטינים צריך את חתימות שלהם אבל בגלל שהם קטינים אמרו שאני צריכה לפנות לבימ"ש. למה אני צריכה לעשות זאת ואיזה בקשה עלי להגיש לבימ"ש? האם אני צריכה לבקש להתמנות כאפוטרופוסית על הנכס?
שרון שלום,
למיטב ידיעתי, רישום ירושה בנכס מקרקעין איננו מצריך אישור כזה, שכן ירושה יכולה להירשם לבקשת מעוניין בדבר.
את נחשבת בעלת עניין, כי את יורשת בעצמך, ודי בבקשה שלך כדי לרשום את הירושה גם על שם ילדייך הקטינים.
לגבי יפוי הכוח הנוטריוני, יש צורך שנוטריון יאשר שאת מוסמכת לחתום בשם ילדייך הקטינים. אם במסגרת צו הירושה מצויין שאת האפוטרופוס של ילדייך, די בכך. אם לא, עלייך לבקש צו שקובע שאת אפוטרופוס על ילדייך.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד ונוטריון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
שרון שלום
בהמשך לתשובת חברי , עו"ד דותן לוי, כאשר נכס נרשם בלשכת רישום המקרקעין כבית משותף ראשית תרשום החברה המשכנת את הנכס ע"ש הקונים הראשונים כלומר על שמך ועל שם בעלך ז"ל ורק אח"כ תרשם הירושה . בידי החברה המשכנת אמורים להיות יפויי הכח שלכם מיום הרכישה . לאחר שהדירה תרשם על שמכם בלשכת רישום המקרקעין תוכלי בעצמך (או בעזרת עו"ד) לרשום את הירושה .
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת , מנהלת פורום דיני משפחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר