אני וזוג חברים קנינו אדמה של 700 מ"ר ועליה בית קטן של 70 מ"ר. יש הסכם שותפות בין הצדדים, הקרקע מהוונת, זכויות בניה של 240 מ"ר, השאלה שלי היא כזאת, בכדי לבצע פיצול במנהל האם אני צריכה להגיש למנהל תוכניות בניה? האם ללא המנהל אני יכולה להעמיד מבנה במקום כמו קרוואן ולהשכיר? האם ההסכם שותפות שלי ושל חברי שווה משהו ללא הצגתו במנהל או בעיריה? ובמידה וצריך להראותו למי מראים אותו בכדי שאוכל גם אני להשתמש בקרקע, כי כרגע לפי הבנתי אין לי עליה זכויות בניה, מאחר והמנהל יודע כי אני ושותפי רכשנו את הקרקע ביחד ועדין לא פיצלנו אותו?
דניאל שלום,
התשובות לשאלותיך מורכבות ונחטא אל האמת אם נענה במספר מילים בפורום. הדבר הנכון לעשות הוא לפנות לעו"ד המתמחה בנדל"ן על מנת שיתן לכם חוות דעת רצינית.
יחד עם זאת, אנסה לכוון אותך במספר מילים: לצורך העמדת מבנה או קראוון עליך להגיש בקשה להיתר בניה לוועדה המקומית לתכנון ובניה בעיר מגוריך (או למועצה המקומית). סביר להניח שהיתר הבניה יותנה, בין היתר, בחתימת המנהל. הסכם שותפות יפה לשלוש שנים. לאחר שלוש שנים אחד השותפים יכול לדרוש את פירוק השיתוף. הסכם השותפות תקף בין הצדדים. אם ברצונכם שיחייב גם את הבאים בנעליכם עליכם לרשום אותו בטאבו (לא הבנתי מדבריך האם הנכס רשום בטאבו אם לאו). אין קשר בין זכויות הבניה הקיימות או שאינן קיימות, לבין ידיעת המנהל על השותפות ואי פיצולה.
ושוב, על מנת ותוכלו למקסם את פוטנציאל הקרקע, אני מציע להיפגש עם עורך דין.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר