בחודש הבא נגמר לי החוזה ואני לא מחדשת אותו. מחוייבותי ע"פ החוזה להחזיר את הבית במצב מסויד כפי שקיבלתי. יש מחלוקת גדולה בינינו השותפות לבין בעל הדירה על נזק קיים בתריסים - הוא טוען שהנזק נגרם בגלל אגרסיביות והפעלת כוח פיזי רב שלנו ואנחנו טוענות מנגד שמדובר בבלאי של חלון ישן שהשנים והשמש עשו את שלהם. בעל מקצוע שהיה בדירתי הצדיק לחלוטין את טענתי כי מדובר בבלאי וכי כל אחד יכול לראות שכל הפלסטיק מתפורר וצריך לעשות חידוש כולל של התריסים. אני מבקשת את המלצתך מה עלי לעשות כדי שאוכל להוכיח לבעל הדירה שמדובר בבלאי וכדי שלא אצטרך להגיע למצב בו הוא יפרע את צ'ק הביטחון שבידיו.
יעלי שלום,
אני הייתי ממליץ לך לבקש מבעל המקצוע שהזמנת לכתוב את שאמר ולהציג לפני בעל הבית. במידה ובעל הבית יתעקש, נראה כי לא יהיה מנוס מלהגיע לבית משפט.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
יעלי בוקר טוב,
שאלך איננה משפטית למעשה, שכן אין דרך מוחלטת בעזרתה את יכולה למנוע מבעל הבית לפרוע שטרות שבידו.
מה שממולץ לעשות במקרה כזה הוא לקבל חוות דעת בכתב מאותו מומחה שביקר בדירה בה הוא מאשר כי הנזקים ארעו בעקבות בלאי ולא מסיבה אחרת. הייתי במקומך גם מצלם את התריסים. במצב דברים כאמור, באם בעל הבית יפרע את השטר בכ"ז תוכלי לתבוע אותו
בהצלחה
עו"ד רן סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר