שלום רב
שמי עופר אביטל הנני נמצא בתהליך של רכישת דירה חתמתי על הסכם ראשוני עם חברת אופק בטאן .בהסכם הראשוני מסרתי המחאה על 10000 שח על מנת לשריין לי דירה בפרוייקט המחאה נפרעה.יש לציין כי הפרוייקט עדיין לא קיבל היתר בנייה מהוועדה לבינוי ערים.הקבלן פנה אליי בדרישה לחתום על חוזה ובעת חתימת החוזה לשלם לקבלן 7 אחוז מערך הרכישה .
לפני שחתמתי על הסכם ראשוני נאמר לי שעליי לשלם 15 אחוז בעת חתימת החוזה כאשר החוזה יונפק רק כאשר יש היתר בנייה.בהסכם ראשוני נאמר לי שכאשר הוא מודיע לי לבוא לחתום חוזה עליי לחתום על חוזה תוך 10 ימים .הוספתי סעיף שאם תוך 180 יום אין לא התקבל היתר בנייה אקבל את כספי בחזרה.שאלתי היא כזאת מה עליי לעשות האם לשלם את ה7 אחוז ולחתום על החוזה אוו להמתין עד לקבלת היתר בנייה מה מעמדי המשפטי בנושא .
בתודה עופר אביטל מחכה לתוגבתכם
עופר שלום,
בוא נתחיל מכך שאף אחד לא יכול להכריח אותך לחתום על חוזה. ה"הסכם הראשוני" שחתמת עליו הוא בוודאי "הצעה לרכישת דירה" או משהו דומה. לפני שאתה חותם על החוזה עצמו עליך לעבור עליו להעיר הערות, ולערוך משא ומתן על התנאים שלו. יתכן מאוד שלאחר שתראה את החוזה לא תרצה לרכוש את הדירה בתנאים שהוצעו לך.
אני חייב להעיר הערה לך, ולכל מבקרי הפורום - כאשר אנחנו, עורכי הדין, ממליצים לאנשים לקחת עורך דין כאשר הם מבצעים עסקת מכר/רכש של נדל"ן, הרבה אנשים רואים זאת כ"יופי, עורכי הדין פשוט רוצים עבודה". אבל לא כך היא - יש לזכור, רכישת דירה היא ברוב המקרים העסקה הכי גדולה שתעשה בחיים. חוזים של קבלנים הם חוזים מסובכים, דרקונים, וברוב המקרים לא מובנים. עורך דין מנוסה, שהוא מומחה לנדל"ן (ואני מדגיש שחשוב לפנות לעורך דין שמומחה לנדל"ן ולא לכל עורך דין), יודע היכן נקודות התורפה, אילו שינויים עליו לבקש בהסכם, ובמיוחד, כיצד להגן על כספי הרוכש (שלא יקרה מקרה "חפציבה"). לכן, ההמלצה לשכור עורך דין הינה המלצה אמיתית וחשובה ביותר, וכיום כבר אינה יקרה כל כך. אנא עשה זאת.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר