בשנה האחרונה גרתי בחדר בדירה שכורה, החוזה היה בשכירות משנה מול דייר נוסף ששכר את הדירה ישירות מבעל הדירה.
לאחר שבעל הדירה העלה את מחיר השכירות וצצו מחלקות ביני לבין המשכיר (הדייר), סוכם בע"פ שאפנה את החדר בעוד כחודש (דובר על 'סביבות' ה-1 לחודש
הבא). לפני תום החודש הצעתי למשכיר שכיוון שהוא לא מצא שותף במקומי ואני לא מצאתי דירה אחרת, אשאר עוד חודש, השיחה הסתיימה בכך שנצטרך לדבר על
התנאים. יום אח"כ (שהיה ביום סיום השכירות של החודש) המשכיר הציע להשכיר לי את החדר רק עם התחייבות לשלושה חודשים, לא הייתי מעוניין בהצעה ולכן
הודעתי לו שאפנה את החדר בימים הקרובים.
בשלב זה המשכיר טען שמגיע לו פיצוי שקבוע בחוזה על איחור בפינוי החדר.
אני פיניתי את החדר אחרי מספר ימים.
שאלות:
- האם אני יכול לטעון שהמשכיר הטעה אותי וכך הגעתי למצב שאני מאחר בפינוי החדר?
- אם אין חוזה חתום אלא רק סיכום בע"פ, איך בכלל אפשר לקבוע שיש פיצוי כלשהו על איחור?
אורי שלום,
לפי מה שהבנתי מדבריך, הסיכום היה שאתה נשאר לחודש נוסף, ורק יום לאחר מכן הוא דרש 3 חודשים. אם אכן כך, הוא אינו זכאי לפיצוי.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
חודש אחד כבר נשארתי אחרי סיכום בע"פ, ביקשתי להשאר עוד חודש, לא סוכם שאשאר אבל גם לא נתבקשתי לעזוב, יום לאחר מכן הוא העלה את ההצעה של 3 חודשים, ודרש פיצוי.
ושאלה נוספת האם אני בכלל צריך לשלם את הימים הנוספים שנשארתי בדירה? או שזה סביר שיקח לי לפנות את הדירה כמה ימים?
מקווה שמובן
תודה!
אורי שלום,
כמובן שאתה צריך לשלם על כל יום שאתה נשאר.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
אורי שלום,
המצב אותו אתה מתאר הינו של חוזה שלך בע"פ בלבד למול דייר המשנה.
חוזה בע"פ מחייב לכל דבר ועניין בתנאי שיש ברירות לגבי התנאים שסוכמו בו.
לפי תאורך כלל לא ברור עניין הפיצוי.
יתרה מכך, תנאי החוזה בין הדייר העיקרי לבינך אינם מחייבים אותך כלל באם אכן אין אתה צד לחוזה זה.
בכ"ז, נשמע מתאורך כי לגייר המשנה נגרם נזק מסויים למול המשכיר ולכן ניתן כעצה טובה להשתתף בצורה יחסית בנזקו.
בהצלחה
עו"ד רן סיון
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר