שלום רב!
אני חיפשתי דירה להשכרה ומצאתי אחת שלדעתי מתאימה לי
בעל הבית התעקש לסגור חו8זה אצל עורך דין
לפני שעשינו זאת, הוא ביקש צ'ק של 3500 ש"ח על החודש הראשון וכאשר נתתי לו את הצ'ק
כתבנו על נייר שאני ככה וככה נתתי לו את הצ'ק וזה מוסכם בנינו ומי שמפר את ההסכם משלם חודשיים שכירות
אני לפני שהלכנו לעורך דין, רציתי לבדות את תקינות הדירה ועל הפעם הראשונה שהפעלתי מתג של דוד , כל החשמל נפל לגמרי ולא עלה בחזרה
מן הסתם לא הלכתי איתו לשום עורך דין וביטלתי את הצ'ק, ואיני מעוניין בדירה כמובן
קיבלתי צילצול ממנו והוא בצעקות ומילות גנאי אומר שאני עשיתי לו קצר בכל הבית (לא יודע איך זה אפשרי בכלל) ושאם אני לא לוקח את הדירה הוא שולך לי מכתב מעורך דין שאני חייב לו חודשיים דמי שכירות
עוד לפני שחתמנו משהו (על סמך הנייר שרשמתי)
האם זה חוקי, ומה עליי לעשות במקרה כזה
איגור שלום,
קשה להתייחס לשאלתך לפי הנתונים שמסרת, אולם כללית ניתן להתרשם כי באם סוכם בכתב על פיצוי מוסכם של חודשיים למפר החוזה יוכל המשכיר על פניו להעלות דרישה שכזו.
יתרה מכך, לגבי השיק של 3,500 ש"ח הוא לא נזקק כלל לתבוע היות והוא יכול להגישו להוצאה לפועל לביצוע.
חשוב לציין כי "כתבנו על נייר כך וכך" יכול לעלות לכדי חוזה מחייב לכל דבר.
בהצלחה
עו"ד רן סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
הצ'ק מבוטל, בכל מקרה הוא יכול לממש אותו?
הרי לא חתמנו שום חוזה לפני כן
הבן אדם פשוט מנסה להוציא כסף על מקום ריק
על הנייר היה כתוב בערך כך
אני איגור ת.ז 0000000 מסרתי לבעל הדירה צ'ק על סך 3500 ש."ח כתשלום לחודש ראשון של הדירה
שאר התשלומים יוקבו בעט סיכום חוזה אצל עורך הדין (שלא עשינו את זה בסוף)
במידה ואחד הצדדים מפר הסכם
ישלם פיצוי על סך חודשיים סכירות"
לפי מה שכתבתה, כל בן אדם יכול לקחת ממני חתימה ולדרוש ממני כל סכום כסף....
נראה קצט הזוי
אם תוכל להגיב אני אשמח
תודה רבה
לגבי השיק אין משמעות לביטול שלך, המשכיר יכול להגיש אותו לביצוע. לגבי הנייר שכתבתם, הוא יכול לנסות לתבוע והעניין יינתן לפרשנות בהמ"ש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר