קניתי דירה בבנין של חברת גוש חלקה. היום אני מתקשה למכור אותה מכיוון שמסתבר שאין רישום מניות על שמי. לכל הדיירים בבנין יש מניות רשומות רק לי ולעוד 2 דיירים אין. אותם זה לא מענין כי הם לא מתכוננים למכור.לכל הדיירים לא איכפת כי הם מסודרים.
עורך הדין שלי מסר לי שטר חכירה בו לא מוזכר הענין, וגם בחוזה אף מילה על החברה והחכירה, וגם בעל פה לא נאמר לי שאני קונה מחברה, חשבתי שאני קונה מהמוכר. עורך הדין שייצג את שני הצדדים מתנער מהענין וטוען שהכל בסדר.
איך אני יוצאת מהבעיה?
איזה תהליך עלי לעשות או לעבור כדי שהמניות יהיו רשומות כדין על שמי.?
מישהו אמר לי שבכלל אין מניות ששייכות לי, והן נעלמו. לא מבינה את המשמעות.
מה יקרה אם באמת אין מניות. ???מישהו אמר לי שאז אין לי בעלות על הקרקע
והחכירה תיגמר בעוד כמה עשרות שנים ולא אוכל לבקש הארכת חכירה.
כמו כן אם הבנין נניח יורד פעם, הפסדתי הכל, אין לי דירה ואין בעלות בקרקע. האם נכון??????????????
מה עושים?
אני צריכה דחוף את הכסף של הדירה וחייבת למכור אותה עכשיו. מיד.
זו גם היתה מטרת קניית הדירה לפני שנה. לקנות דירה להרוויח עליה (וכך קרה) ולמכור אותה לשימוש מסויים בעת הזו
אחרת אני מחמיצה ומפסידה משהו בגדול.
האם יכול להיות שהענין הזה לא פתיר ושאפסיד את כל רכושי בגלל טעות או רשלנות של עורך דין שלי שעדיין טוען שהכל בסדר ושעורכי הדין של הקונים (באו כבר 4 קונים נילהבים) לא מבינים כלום בנושא הזה כשהם אומרים לקונים שלהם לא לקנות????????
תודה על כל עזרה ועל כל מידע.
מור
המייל שלי
845169
@
GMAIL
נקודה
COM
הנייד 0522845169
מור שלום,
מה זאת אומרת עורך הדין שייצג את שני הצדדים מתנער מכך?!!! זה היה תפקידו עת ייצג אותך כרוכשת דירה. זו הסיבה שאנו חוזרים וממליצים לשכור עורך דין שמומחה בנדל"ן! רק עורך דין כזה מבין את כל המשמעויות ויודע לטפל בהן.
ולענייננו, אם הכל היה כשר בעסקה הקודמת, אזי חייבות להיות מניות על שם המוכר שמכר לך, ואם לא על שמו אז על שם זה שמכר לו. בקיצור, צריך לבדוק את השרשרת ולעשות העברת מניות. את צריכה לשכור עורך דין שמבין בעניין והוא כבר ידע כיצד לפתור את העניין.
בנוסף, הייתי מציע לעשות פירוק החברה ורישום על שם הדיירים.
בברכה,
דותן לוי, עוד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר