שלום רב. שאלתי היא בנושא הבא:
לפני כשנה וחצי גרתי בשכירות עם חברתי, נפרדתי ממנה באותה תקופה ועזבתי את הבית, היא המשיכה את החוזה כחודשיים ועזבה גם היא. לאחר מכן באו זוג + ילד והתגוררו בדירה הנל כשנה.
היום לאחר שנה וחצי התקשר אלי בעל הבית וטען בפני שכעת הדיירים רוצים לעזוב את הדירה ומתברר שתשלומי החשמל היו הערכות ולא קריאה מדויקת של המונה. כעת נקרא המונה והתברר שישנה טעות לחובת הבית בסך 3000 שח. הוא טוען שהמונה לא נקרא עוד לפני שאני וחברתי היינו בדירה ולכן הוא דורש שתשלום החוב יחולק בין ארבעתנו.
האם הוא רשאי לדרוש זאת?כאמור עברה שנה וחצי, אני וחברתי לשעבר שילמנו לו את חובנו ויצאנו לשביעות רצונו מהדירה. בנוסף, אנחנו היינו שם כזוג ללא מזגן, הדיירים הבאים היו זוג + ילד וכנראה (לפי חברתי) התקינו מזגן.
אשמח לעצה בנושא, תודה רבה מראש.
בברכה, שחר.
שחר שלום,
יהיה קשה מאוד למשכיר להשית את חוב החשמל עליכם, נוכח העובדה , כי עזבתם את המושכר לפני כשנה וחצי. יחד עם זאת, יש לבדוק בגין איזו תקופה קיים החוב וכמובן לטעון, כי החוב אינו שייך לכם וכי סיימתם את התקשרותכם עם המשכיר לאחר סגירת כל חובותיכם עפ"י הסכם השכירות.
בכבוד רב,
בני לוריא, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
תודה על תגובתך המהירה.
לגבי תקופת החוב, החוב הנל קיים על סמך הפרשי מדידות שנערכו בדירה (עד אז חשבונות הגיעו על פי אומדן של חברת החשמל) מדידה אחרונה נעשתה בימים האלה ומדידה קודמת נעשתה עוד לפני שאני גרתי שם
שחר שלום,
עפ"י תיאורך הנ"ל, על בעל הנכס יהיה קשה שבעתיים להשית עליכם את החוב מאחר והמדובר באומדן שנעשה בהפרשים די ארוכים.
בכבוד רב,
בני לוריא, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר