אם נתתי צ'ק מקדמה בגובה שכר דירה וחתמתי יחד עם בעל הדירה על נייר שאומר שאם בסוף לא חותמים חוזה הוא צריך להחזיר לי את הצ'ק. האם זה מספיק שהוא מחזיר לי את הצ'ק, או שאני לא יכול להיות רגוע אלא אם הוא חותם על נייר שאין לו כל טענות כלפיי? לדעתי הוא לא יסכים. הסיבה שאני מודאג היא כי בעודי עובר על תיקוני החוזה שסיכמנו עליהם בעל פה הוא התקשר לומר שהוא לא רוצה להשכיר לי ובאותה נשימה דיבר על ההפסדים שנגרמים לו בגללי! כי יכל כבר להשכיר לאדם אחר ורמז שלמעשה הוא צריך לפדות את הצ'ק שנתתי לו כי הדירה עלולה לעמוד ריקה!
אביתר שלום,
צריך לקרוא את כל המסמך עליו חתמתם. לא ברור לי למה הוא לא רוצה להשכיר לך. אתה לא חייב לחתום על כל הסכם שהוא מציג בפניך, וברור שיש לך זכות לעבור על ההסכם ולהעיר הערותיך. כך או כך, אם לדעתך הוא ממילא לא יסכים לחתום על כך שאין לו טענות כלפיך, אז מה שאלתך. אם הוא מחזיר לך את השיק, זה בסדר. לאחר מכן, אם ירצה לתבוע אותך בגין נזקים, יצטרך להוכיח את הנזקים ואת העובדה שנגרמו בגללך. מפרטי העובדות שסיפרת, נראה לי שיקשה עליו לעשות כן.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר