לפני מס' שנים אמי נפטרה וירשנו אני ואחי את הדירה.
אחי שכנע אותי לחתום לו עם ויתור "ללא תמורה" על הדירה בטענה שהוא לאחר מכן יחזיר לי את הכסף.
מאז הדירה שלו ומזה מספר שנים משכיר אותה לדיירים.
כמובן שהוא רימה אותי ולא שילם לי.
בנוסף, הטופס עליו חתמתי שאני מוותר על הדירה נחתם כשעוד הייתי קטין.
האם יש סיכוי לתבוע בחזרה את חלקי בדירה?
האם יש סיכוי לתבוע ממנו גם את חלקי בשכ"ד שהוא גבה עד היום?
עופר שלום,
שאלתך עוסקת בנושא מורכב שלא ניתן לענות עליו במסגרת הפורום. הצעתי היא, לפנות לעו"ד יחד עם כל החומר המצוי ברשותך לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני.
בכבוד רב,
בני לוריא, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
עופר שלום,
בגדול - נתינת מתנה על ידי קטין צריכה אישור של בית משפט, והיא אינה תקפה לולא אישור זה. זו עילה ראשונה. בנוסף, אתה טוען שאחיך רימה אותך (לא עמד בהסכם שהיה ביניכם), וזו עילה נוספת. יחד עם זאת, צריך לבדוק האם חלה התיישנות על התביעה. אני הייתי מציע לך לפנות בהקדם לעורך דין, ובמידה ויש "קייס", עליך להגיש תביעה בהקדם האפשרי + בקשה להטלת עיקול על הדירה כך שתוכל לרשום הערת אזהרה/עיקול בטאבו על מנת ואחיך לא ינצל את חלון ההזדמנויות וימכור את הדירה לצד ג'. במקרה שהדירה תימכר לצד ג', הדרך תהיה קשה יותר.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
בהנחה ויש באמת קייס כפי שאמרת ואין התיישנות - האם בנוסף לערך הדירה אני זכאי לחלק מהשכ"ד? או שרק לחלק מהדירה?
ברור!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר