קניתי מקבלן דירת דופלקס.הקבלן הציע לי לפתוח פתח נוסף לחדר המדרגות מהקומה השנייה של הדירה.הכל רשום וחתום בחוזה ביני לבין הקבלן.כשהבנייה הגיע לקומה השנייה של הדירה הקבלן אמר לי שהוא יפתח את הדלת אחרי טופס 4.טופס 4 התקבל אבל שכן מתנגד לפתיחת הדלת-הוא טוען שזה לא מסומן בגרמושקה .אני לא מתעסק איתו(עם השכן) בכלל(יש עוד 7 דירים בבנין חוץ ממני).אני חתמתי חוזה עם הקבלן ונראה לי שהוא צריך לפתור את הבעייה!.השכן כבר קיבל את דירתו מהקבלן ואני אמור לקבלה בשבוע הבא.מה עושים?תודה מראש
שרון שלום,
הקבלן אמר לך שיפתח רק לאחר טופס 4 מהסיבה שזה לא חוקי. זה נוגד את היתר הבניה שלו ויכול להיות שאף את התב"ע (כגון לגבי מספר יחידות הדיור המותר). לכן, ראשית צריך להסדיר את החוקיות של הדבר מול הועדה המקומית לתכנון ולבניה בעיר מגורייך.
צריך להפריד בין שניים: האחד - האם בכלל אפשרי. והשני - התחייבות הקבלן לעשות כן. יש לך אמנם עילת תביעה מול הקבלן, אך יכול להיות שפתיחת הדלת לא תוכל להיות חוקית.
במאמר מוסגר אציין כי העובדה שפתיחת הדלת אינה חוקית היתה צריכה להיות מוסברת לך על ידי עורך הדין שייצג אותך בעסקת הרכישה מול הקבלן.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר