שלום רב,
מכרתי את ביתי ובחוזה היה כתוב עד ה 31/12/09 אני צריך להביא מפתח לקונה.
הקונה שילם הכל ואני הבאתי לו מפתח בתאריך 29/12/09 באותו יום שהבאתי לקונה את המפתח העירייה שבה אני מתגורר שלחה נציג והביאה בפניי שהמחסן בגינה גדול בחצי מטר ויש לי יומיים לתקן את המחסן(איפה הם היו עד לפני יומיים?) כדי שהקונה לא יתבע הפרת הסכם כי הם לא מאשרים להעביר רישום בעירייה
אני מיהרתי וישר תיקנתי את המחסן
בלחץ שנפל עליי לא הודעתי לקונה שאני מתקן את המחסן
הקונה תובע אותי על השגת גבול ורוצה פיצויים על זה שאני מתקן את המחסן ושהשגתי גבול עורך הדין שלי והעירייה דחפו אותי לקיר איני יודע מה לעשות
ב 31/12/09 המחסן בשלב הסיום ממש שעה אחת נישארה לי לסיים הכל שאלתי היא האם מותר לקונה לתבוע אותי ולבקש פיצויי
חשוב לציין אני בן 23 ויש לי אח אחד בן 20 אנחנו ללא אבא אמא ומי שיכול לעזור וזאת פעם ראשונה שאני בכלל מוכר נכס כי אמא נפטרה בשנה שעברה
אשמח לתשובה תודה מראש רוני
רוני שלום,
לדעתי, הדבר הנכון לעשות היה ליידע את הקונה בזמן אמת ולהגיע לפתרון עם העיריה ועם הקונה יחדיו. הוא קנה את הדירה לפי מה שראה, וכעת מקבל משהו שונה. הוא צודק גם לגבי השגת הגבול. לכן, לדעתי לא היית צריך לעשות זאת, במיוחד לאחר שמסרת כבר את החזקה בדירה. אני מציע לך לנסות לדבר עם הקונה ולהגיע איתו להבנה. בנוסף, פנה לעורך הדין שייעץ לך לעשות זאת ובקש את התערבותו.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר