אני מייצג מוכר בעסקת מכר דירה, כשלמעשה זכויותיו רשומות רק בחברה המשכנת ולא בטאבו. הליך הרישום בטאבו כרגע בעיצומו ונמצא ב"קו התפר"- מחכה לחתימת המנהל על שטרי המכר ולביצוע הרישום הסופי ע"י החברה המשכנת. הבעיה: הלקוח שלי חושש לפספס את הקונה, ומעוניין שאכין הסכם מכר דרך החברה המשכנת, לעת עתה (חוזה על תנאי). הקונה מסכים, אולם אני חש שלא בנוח ומעדיף לחכות עד תום הרישום בטאבו. שאלותיי: האם יהיה זה אחראי מצידי לבצע עיסקה במצב הדברים כיום? האם הליך הרישום אמור להימשך זמן רב? ברור כי איני ורצה לאבד את הלקוח... תודה!
אביתר שלום,
אם כבר נעשתה פרצלציה ונעשה רישום בית משותף ורק נשאר לרשום על שם הקונים, אזי זה לא אמור להימשך זמן רב. בכל מקרה, צריך ליידע את כל הצדדים בסיכונים ול"תפור" את העסקה כך שישולמו תשלומים כנג ד התקדמות הרישום. מעבר לכך, מדובר בעסקה מורכבת יותר שביצועה תלוי בנתונים הספציפים של העסקה. לכן, התשובה לאיך עושים עסקה כזו אינה מסתכמת במספר שורות בפורום.
בהצלחה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר