אני מעוניין למכור דירה שבבעלותי ובבעלות אחי, במשותף. אחי מתגורר בחו"ל ונאמר לי שעליו לחתום על ייפוי כוח בלתי חוזר לטובתי או לטובת עוה"ד שלי, בקונסוליה. שאלותיי: האם ייפוי הכוח חייב להיות בלתי חוזר? האם יכול להישלח בפקס? אילו עוד מסמכים צריך לצרף לקראת הפנייה לקונסול? האם לא כדאי לשלוח לאחי את חוזה המכר עצמו על מנת שיחתום עליו?
אליהו שלום,
לצורך מכירת נכס מקרקעין על יפוי הכוח להיות בלתי חוזר. ייפוי הכוח לא יכול להישלח אליך בפקס, בעתיד הטאבו ידרוש מקור ולכן גם עוה"ד של הקונה ידרוש מקור. אחיך צריך להגיע לקונסול עם תעודת זהות או דרכון (עדיף תעודת זהות). לשאלתך בעניין החתימה על הסכם המכר- ניתן גם לשלוח את ההסכם לחתימה, אבל גם עליו הוא יצטרך לחתום בפני הקונסול (כך ידרוש עוה"ד של הקונה). בכל מקרה תצטרך לשלוח לו יפוי כוח בלתי חוזר שמיפה את כוחו של עוה"ד של הקונה לרישום הנכס על שם הקונה. לכן, לא תוכל להימנע מלשלוח את אחיך לקונסול.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
תודה, אולם האם זה אפשרי שאחי, שנמצא בחו"ל, ייפה את כוחי למכור את הבית (שנמצא בבעלות שנינו) ובהמשך אף לאפשר לי לייפות בשמו את עוה"ד של הקונה לרשום את הנכס בטאבו?
זה אפשרי. עם זאת אני ממליץ להיוועץ בעו"ד לגבי הניסוח, מאחר וישנם דקויות שונות בייפויי כוח - חוזר/ בלתי חוזר, כללי/ ספציפי, האם זכויות של צד שלישי תלויות בביצוע השליחות וכיו"ב.
בכל אופן, זה אפשרי, וחובה שהאימות יהיה קונסולרי (אגב, ניתן לאמת חתימה בפני נוטריון ציבורי במדינה שבה הוא נמצא, ואז לשלוח את זה לקונסוליה, והם יאשרו שהאימות הנוטריוני תקף, אך זה פחות מומלץ).
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר