שלום וברכה, הסיפור שלי קצת ארוך אז תודה מראש על הסבלנות. אני שכרתי לפני שלוש שנים חנות של 40 מטר בניתי גלריה ללא אישור המשכירה,כשראתה זאת המשכירה היא כעסה ובצדק כי הפרתי לה התחייבות שלי שלא לבנות שום דבר ללא אישורה,ומה שעשיתי זה בניגוד לחוק העירוני ואם יקרה משהו יתבעו אותה כי האחראית הבלעדית. לאחר שביטחתי אותה (שקודם כל תרגע)והבאתי לה אישור מהנדס, היא דרשה ממני היתר בניה מלא על הגלריה, מכיוון שעמדתי באותו זמן בפני עסקה של מכירת החנות, היא לא הסכימה לחתום שום חוזה שכירות חדש עם הקונים החדשים עד שאין היתר רישמי מהעירייה, ב"ה ההיתר הגיע לאחר מאמץ אדיר והוצאת ממון רב מאד... לאחר שקיבלה את ההיתר לידיה, היא הגישה לי מסמך שנערך בידי עו"ד ממולח שבו כתוב, שכל מה שהשקעתי ובניתי הכל ניהיה רכושה הפרטי ואין לי שום דרישה או תביעה או טענה כנגדה לקבל החזר הוצאות כל שהוא בגין מה שבניתי והשבחתי, לא הייתה לי ברירה אלא לחתום כי אם לא הייתי חותם הייתי מפסיד את כל העיסקה כי היא לא הייתה עושה חוזה חדש עם השוכרים החדשים עד שאחתום לה על המסמך שהיא הביאה לי, בנוסף הייתי צריך לשלם הפרת חוזה שנחתם ביני לבין הקונים של העסק של,י בקיצור סינדלה אותי כמו שצריך. אבל שכחתי להוסיף פרט קטן אבל מאד חשוב. בשביל לקבל את ההיתר בניה נדרשתי מהעירייה לקנות 14 מטר אחוזי בניה, בשביל שיאשרו לי את הגלריה קניתי את זה מחברת רסידו והאחוזי בנייה רשומים על שמי, אין לה שום מסמך שמאשר שמכרתי לה או השאלתי או כל דבר דומה לזה, ולמעשה בלי ה14 מטר אחוזי בניה לא הייתי מקבל את ההיתר ובפועל ה14 רשומים על שמי. האם אני יכול לדרוש אותם ממנה ואז היא תצטרך לפרק את הגלריה ושהיא תסתבך עם השוכרים החדשים שיתבעו אותה ככל הנראה על הפרת חוזה, כי בחוזה שלהם היא משכירה להם את החנות לרבות הגלריה. עד כאן בתימצות קצת ארוך המקרה שלי. השאלה שלי אם המסמך שהיא החתימה אותי עליו בכפייה ובניגוד לרצוני תקף? והאם הוא חוקי? אם מותר לה להחתים אותי על כזה מסמך תוך כדי שהיא מנצלת את המצב הלחוץ שלי אז מה הדין לגבי ה14 מטר האם הם שייכים לי ואני יכול לדרוש ממנה שתחזיר לי אותם? או שתשלם לי על זה? ואם כן האם אני יכול לדרוש על האחוזי בניה האלו סכומים שרציתי לקבל על ההוצאות וההשבחה שגרמתי לחנות שלה, והיא הפקיעה ממני את הזכות לדרוש זאת? אשמח אם תעזרו לי למצוא את השביל...
משה שלום,
המקרה שאתה מתאר נראה על פניו כמו התחייבות חוזית (שלך כלפי המשכירה) הנוגדת מצב קנייני - (14 מטר הרשומים על שמך). מצב משפטי מורכב זה איננו מתאים לתשובה של מספר שורות בפורום זה. אני ממליץ לך בחום לפנות לעו"ד מומחה שיעיין במסמכים וינחה אותך.
בכבוד רב
עו"ד רן סיון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר