שלום
אני מעוניין לבצע עסקה של קניית דירה מאדם שהטאבו עדיין אינו רשום על שמו.
הוא הציג בפני חוזים המעידים על כך שהדירה תהייה רשומה על שמו בעוד שמונה חודשים וכמו כן שלא תהייה לו בעיה להעביר את הרישום למי שיחפוץ.
הוא דורש ממני 40 אחוזים מסכום העסקה כעת
ואת ה60 הנותרים ברגע שנעביר את הנכס על שמי
לא אכנס לפרטים אך הוא לא פוסל שעניין הרישום על שמו לא ייצא
אל הפועל
מה שהוא מציע לי זה צ'ק ביטחון מגובה בחוזה ל40% למקרה שהעסקה לא תצלח או לא תצא אל הפועל
ההכרות שלי עם האדם טובה אך שטחית
והעסקה מתבצעת במחיר שהוא נמוך בהרבה ממחיר השוק
כך שנדלקה אצלי נורה אדומה.
מהי הדרך הטובה ביותר לקבל ערובה בטוחה ולהבטיח שכספי יוחזר אם העסקה לא תצא אל הפועל?
האם צ'ק ביטחון הינו חזק מספיק?
תודה מראש-
מיקי
מיקי שלום,
לא פרטת בשאלתך מהו המצב המשפטי הנוכחי ומשכך תשובתי תתייחס למקרה שבו הדירה טרם נרשמה עקב אי השלמת ייחוד זכויות ע"י הקבלן. דירה שאינה רשומה בטאבו אינה מהווה מכשול לביצוע עסקה. יחד עם זאת, יש להבין היטב את המצב המשפטי הנוכחי ולערוך את ההסכם באופן שבו יובטחו מלוא זכויותיך. לגבי לוח התשלומים, נראה לי חריג לשלם כבר בהתחלה 40%, אך העניין צריך להיבחן מול הבטחונות שאתה מקבל. לגבי צ'ק הביטחון, מדובר באופציה שאינה מקובלת כל כך בעסקת מקרקעין הצעתי היא לרשום משכון זמני על זכויות המוכר וכל מקרה להפחית את התשלום הראשוני והסיכון. האמור לעיל מהווה ייעוץ ראשוני ועליך לפנות לעו"ד לצורך בחינת העסקה באופן פרטני.
בכבוד רב,
בני לוריא, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
והחלטתי שהעסקה טובה מדי מכדי להיות אמיתית.
הוא סירב להצעות בטוחות יותר בשבילי
וטובות יותר בשבילו.
הוא התעקש על לקבל סכום ביד וכשראה שאני יורד מהעניין גם קיצץ את הדרישה שלו למזומן ב50%
איבדתי את הבטחון בבן אדם למרות שאני יודע עליו יותר מדי פרטים מכדי שהוא יוכל לברוח לי והוא גם לא טיפוס שלדעתי יסכן את המוניטין שלו בשביל סכומים כאלה.
על כל מקרה תודה רבה למשיבים.
מיקי שלום,
אכן, מריח לא טוב.
הדבר הכי חשבו כאן זה לבדוק את אמיתות הזכויות של המוכר. משמע, האם החוזים שהציג לך אמיתיים (לרבות יצירת קשר עם מי שרשום כמוכר בחוזים אלו), האם שילם את כל הכסף עבור הדירה שקנה, וכן הלאה.
אני לא הייתי הולך על שיק ביטחון, מאחר והסיכוי שיהיה לו כיסוי הוא אפסי (אחרת הבן אדם לא היה מוכר במחיר כל כך נמוך. כנראה שהוא לחוץ בכסף וצריך אותו כאן ועכשיו).
בקיצור, מציע לך להיזהר מאוד !!
כבר ראינו מקרי עוקץ שאנשים מכרו דירה שלא היתה שלהם וכד'.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 055-4532837
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר