שלום, מתעניינים ברכישת קרקע מסויימת. הקרקע היא אדמת מנהל ויש שלושה מגרשים ב"חושה", ונאמר לנו שצריך לעשות הסכם שיתוף אדמת מנהל לפני שנוכל להתחיל בנייה.
אלו פרטים שקיבלנו מהמוכר אך הומלץ לנו לפנות לייעוץ משפטי להבין מה זה אומר.. נשמח לעזרה
גליה שלום,
ראשית, צריך לראות את המסמכים של הקרקע על מנת להשיב בצורה רצינית. משאלתך לא ניתן להבין כל כך למה התכוונה, אבל - בגדול, אוכל להסביר כך: הקרקעות המוסדרות במדינת ישראל מחולקות לגושים. כל גוש מחולק למספר חלקות. הרישום האידיאלי הוא שעל כל חלקה תוקם יחידת דיור אחת. יחד עם זאת, בהרבה מקרים מוקמות על חלקה אחת כמה יחידות דיור. לדוגמא - בית משותף. מספר דירות על חלקה אחת. במקרה כזה, כל בעלי הדירות הם בעצם שותפים בזכויות באותה חלקה. על מנת לפרק את השיתוף ביניהם, ולהגיע למצב שלכל בעל דירה יש יחידה רישומית משלו, עושים פירוק שיתוף על ידי רישום בית משותף, כך שכל דירה מקבלת מספר של תת חלקה. במצב שלכם כפי שאני מבין, ישנה חלקה שמותר להקים עליה 3 יחידות דיור (3 מגרשים).לכן, אתם צריכים לעשות הסכם שיתוף ביניכם, על מנת להסדיר את כל העניינים.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
תודה על תשובתך,
במקרה הזה נמכרת קרקע בגודל מסויים עם אישורי בנייה מסויימים שכבר נקבעו. זה לא אומר שהשטח הוא כבר אחרי חלוקה?
כמו כן, מחיפוש ברשת ראיתי מושגים כמו דמי חכירה ודמי היוון. האם יהיה עלי לשלם כאלה בגלל שהקרקע אינה פרטית שלי אלא אדמת מנהל? האם לאורך השנים אחרי הבנייה יש בירוקרטיות מיוחדות שאצטרך לעבור בגלל עניין זה, או שלאחר שאתחיל לבנות מבחינתי אין יותר טירחה/הוצאה נוספת לעומת קרקע פרטית?
גליה שלום,
הפן הרישומי קנייני אינו קשור כלל לפן של התכנון והבניה. כלומר, העובדה שישנן זכויות בניה על הקרקע אינה אומרת דבר לגבי אופן הרישום והאם נעשתה פרצלציה אם לאו. לגבי דמי חכירה ודמי היוון, צריך לבדוק האם הקרקע כבר מהוונת. מעבר לכך, כאשר רוצים לבנות על קרקע מינהל, יש לבקש את הסכמת המנהל. לעיתים גם יש "דמי הסכמה". בקיצור, אני מציע שתפני באופן מסודר לעורך דין לפני שאת מחליטה על הרכישה, על מנת ותוכלי לדעת מהו הפוטנציאל של הקרקע, ומהן העלויות שאת הולכת להיכנס אליהן.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר