במשך השנה וחצי האחרונות עבדתי בעבודה אחת בשכר שעתי ובשתי עבודות אחרות לאחריה בשכר חודשי. הבנתי שהיות שעבדתי בחלק מהזמן כעובד בשכר חודשי ובחלק מהזמן כעובד בשכר שעתי - אני "מוגדר" כעובד שעתי בחישובים, ולכן עליי לצבור 300 ימי עבודה בשנה וחצי האחרונות לצורך קבלת דמי אבטלה.
במקום העבודה האחרון עבדתי בחודש בו פוטרתי 11 ימים (עד ה-11 לחודש) ושולם לי על אי מתן הודעה מוקדמת עד ה-23 לחודש (סה"כ 19 ימי עבודה).
יש לי 2 שאלות -
1. האם נכון שבחישוב ימי האכשרה נספרים כל הימים כולל ימי אי מתן ההודעה המוקדמת (עד ה-19 לחודש) ? (ככה הבנתי מאתר ביטוח לאומי ומצו הרחבה של ביטוח לאומי שמצאתי באינטרנט).
2. היות שעבדתי במהלך השנה וחצי גם כעובד שעתי (בעבודה אחרת) - האם אותם 19 ימים עליהם שולם לי כסף (בחישוב שמכניס גם את אותם ימי אי מתן הודעה מוקדמת (מסעיף 1) ייחשבו לי כ-25 ימי עבודה כפי שהיה במידה והייתי עובד שעתי ? מופיע באתר ביטוח לאומי שעובד שעתי שעבד לפחות 18 ימי עבודה בחודש - ייספר לו כ-25 ימים, לכן בחיבור 11 ימי העבודה עם ימי אי מתן הודעה מוקדמת הגעתי ל-19 ימים - האם ייספרו לי כ-25 ימים ?
באתר הבטל"א קיים מחשבון זכויות אבטלה. הפורום אינו מבצע חישובי זכויות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר