שלום ! יש לי מספר שאלות :
1.אימי חולה אונקולוגית ומקבלת קצבת נכות ושירותים מיוחדים ,היא יכולה להיות זכאית לקבל הבטחת הכנסה ו/או דמי אבטלה ? לולא השר"מ היא הייתה זכאית ?
2.האם אני יכולה לקבל דמי אבטלה ו/או הבטחת הכנסה אם אני לא עובדת תקופה בגלל הטיפול באמא ? במקרה כזה אני פטורה ממבחן תעסוקה ?
האם השירותים המיוחדים שהיא מקבלת יכולים להפריע לזכאותי ?
3.האם יש אפשרות לקבל דמי אבטלה רטרו על תקופות אבטלה קודמות ? באתר של ביטוח לאומי יש הסברים סותרים,רשום שאפשר לקבל 12 חודשים לאחור מרגע הגשת התביעה ואז רשום שהגמלה משולמת תוך 12 חודשים מרגע הגשת התביעה . מאיזה חודש ניתנת הגמלה למובטל ?
4.בנוגע לקצבה של הבטחת הכנסה,לא רשום בשום מקום מה תקופת הזכאות ,במידה ויש לי פטור ממבחן תעסוקה ובמידה ואין(מחוסר עבודה ) ? הבנתי שהקצבה משולמת רטרו על החודש הקודם להגשת התביעה ובאבטלה זה חודש אחרי .הבנתי נכון ?
5.ניתו לקבל דמי אבטלה כהשלמה להבטחת הכנסה או את 2 הקצבאות יחד ?
6.מי שהתפטר ללא סיבה מוצדקת ומתייצב בלשכת התעסוקה יוכל לקבל דמי אבטלה רטרו לאחר 90 יום אם לא הוצעה לו עבודה מתאימה ? מי שעזב עבודה מסיבה מוצדקת(כפי שפירטתי) אך לא קיבל עבודה שהוצעה לו, לא יהיה זכאי לדמי אבטלה ?
7.בנוגע למענק השלמה למובטל לעובדים בשכר נמוך זה תקף רק לגבי עובדים שהופנו לעבודה דרך שירות התעסוקה או גם מי שעובד בעבודה שמצא עצמאית (משרה חלקית) יכול להיות זכאי ? ניתן לקבל רטרו ?
אני מצטערת מראש על ריבוי השאלות.אני פשוט מבולבלת מאוד ומקווה שתוכלי לעשות לי סדר ולתת לי מענה קונקרטי לשאלותיי.
תודה רבה ויום טוב
ראשית איחולי בריאות איתנה.
באתר הבטל"א קיימים מחשבונים ניתן לעשות בהם שימוש.
השלמת פרטים ניתן לבצע מול מוקד הבטל"א 6050*
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר