שלום רב,
רציתי לשאול כציד מחושבים דמי לידה לעצמאית?
1. האם עפ"י ממוצע 3 החודשים האחרונים (כפי שכתוב באתר ביטוח לאומי)?
2. האם עפ"י ממוצע השנה הקודמת (על-פיה לרוב מחושבות המקדמות של השנה הנוכחית)?
3. עפ"י הממוצע של השנה בה היתה הלידה עצמה (ואז מקבלים סכום זמני עפ"י המקדמות ומבצעים קיזוז בסוף השנה)?
בביקור האחרון בביטוח לאומי נאמר לנו שאפשרות 3 זו דרך החישוב. אשתי מתכוונת לחזור להיקף עבודה נמוך משמעותית מאשר זה שלפני הלידה, ולכן אם זו אכן דרך החישוב, הממוצע השנתי שיתקבל יהיה נמוך משמעותית ממה שהרוויחה לפני הלידה.
מה ניתן לעשות? הציעו לנו לסגור את התיק, ואז הממוצע השנתי יהיה מחודשי העבודה טרם הלידה. האם אכן כך?
תודה,
רועי.
השלמת שכר לצורך חישוב דמי הלידה
א. יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.
ב. יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה.
לידה קלה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
