שלום
אושרה לי קיצבת ביטוח לאומי החל מ 03/10.מאחר והייתי זכאי לקיצבה שנה לפני כן שולמו לי הפרשים החל מ 03/09.מההפרשים הנ"ל קיזזו לי תשלומי ביטוח בריאות אף על פי ששילמתי על השנה הקודמת במקום עבודתי ולא הייתי חייב אגורה.
הביטוח הלאומי מציע לי לפנות למעביד ולבקש את הכסף לתקופה החופפת בחזרה לפי נוהל המקובל בביטוח הלאומי.
לי יש השגה על הקביעה הזאת מאחר ואני טוען שמאחר ושילמתי כחוק במשך השנה אין לביטוח הלאומי זכות לקזז לי מההפרשים ששולמו לי.
בבטיח הלאומי טוענים שזה לשון החוק והמעביד צריך להחזיר לי את הכסף. לדעתי החוק אינו מדבר על הפרשים אלא על טעויות שמחייבות החזרת הכסף.
ברצוני לדעת האם אני צודק ומה לעשות בנידון?
ומדמי הביטוח אתה פטור לכן הראה את ההסבר שאני מעביר לך ועל סמך הסבר זה חובת המעביד להחזיר לך:
נכות - פטור מתשלום דמי ביטוח
מקבל קצבת נכות שאין לו כל הכנסה אחרת - פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה.
מקבל קצבת נכות שנקבעה לו דרגת אי-כושר להשתכר בשיעור של 75% לפחות לצמיתות או לתקופה זמנית של שנה לפחות - פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה, גם אם יש לו הכנסה אחרת. אבל אם הוא עובד עצמאי, ישלם דמי ביטוח נפגעי עבודה; ואם הוא עובד שכיר, ישלם בעדו המעסיק דמי ביטוח נפגעי עבודה ודמי ביטוח זכויות עובדים בפשיטת רגל ופירוק תאגיד.
רק בריאות.
זה שהמעביד צריך להחזיר לי את הכסף זה ברור.אבל מדוע הביטוח לאומי לא מתחשב בכך ששילמתי כבר בשנה שחלפה לפי הכנסתי ומקזז לי מחדש
ובדוק מולו האם יש צדק בטענת המל"ל
איני עו"ד ולא אוכל לסייע לך מעבר לתשובתי.בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר