שלום וברכה.
שמי ליאת ואני מתגוררת ברחובות.
אני מתקרבת לחודש השמיני להריוני ואמורה ללדת ב"ה באמצע דצמבר 2010. אני עובדת במקום עבודתי 8 שעות ביום. עם וותק של מעל שמונה שנים.
ברצוני להתפטר לאחר הלידה ולהשאר תקופה מסוימת עם התינוק בבית. ואח"כ לחפש עבודה של חצי משרה. מישום ש-8 שעות ביום זה קשה לי מאוד (יש לי עוד 5 ילדים בבית חוץ מההריון הנכחי ).
אם אני מודיעה על פיטורין כשבועיים לאחר הלידה . האם בתוך זמן זה אני יכולה לגשת ללשכת התעסוקה ואז יתחילו לספור 90 ימים (שבועיים לאחר הלידה) או שאהיה זכאית מיד בתום חופשת הלידה בדמי אבטלה ללא 90 יום בגין משרה של 8 שעות ?
המטרה שלי לקבל דמי אבטלה מיד לאחר חופשת הלידה וללא המתנה של 90 יום נוספים ( כי אין באפשרותי להיות ללא משכורת..).תודה והמשך יום נעים.
איך אפשר לפנות אליכם למענה טלפוני להבהרת שאלות נוספות ?
תודה. ליאת
אשה המתפטרת כדי לטפל בתינוק שנולד לה זכאית לפיצויי פיטורים ורואים את התפטרותה כפיטורים.
לאחר הלידה, בשעה טובה, תהיי זכאית לתשלום דמי לידה משך 98 ימים (14 שבועות). במהלך תקופה זו אינך יכולה לקבל במקביל גם דמי אבטלה שכן החוק אוסר על כפל גמלאות.
מניין תקופת האבטלה שלך הוא מהראשון לחודש בו נרשמת בלשכת התעסוקה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
אני לא בטוחה שהבנתי..
מתי הכי מוקדם אני יכולה להתפטר וללכת ללשכה כדי להתחיל את ה-90 יום מוקדם . והאם התפטרות בגין משרה מלאה של 8 שעות נחשבת מוצדקת. תודה
או 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער על פי אישור רופא,התפטרות בגין משרה של 8 שעות עבודה אינה מוצדקת על פי חוקי המל"ל לצרכי קבלת אבטלה.מצטער.
מאתר התמ"ת ידיעון זכויות :
חל איסור מוחלט לפטר עובדת במהלך חופשת הלידה או 60 ימים שלאחר חופשת הלידה. כמו כן, אסור לתת למעביד הודעה מוקדמת החל מתקופת חופשת הלידה או ה60 ימים שלאחריה, וימי ההודעה המוקדמת לא יבואו במנין בתקופות האמורות.
כמו כן באם התפטרותך לא תוגדר כהתפטרות מוצדקת תהי זכאית רק לאחר 90 יום אך יש נחמה תהי זכאית לפיצויי פיטורין ראי הסבר מפורט מאתר המל"ל - שאלות ותשובות- אמהות :
האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה?
אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת.
רק בריאות ובהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר