שלום רב
אבי נפטר ב 6/9 ז"ל הוא היה מקבל קצבת זקנה,מ1-10 אימא הגישה תביעה לקצבת שאירים ותוספת השלמת הכנסה,קצבת שארים אושרה והתחילה לקבל קצבה על סך 1,384 +תוספת וותק הכל ביחד 1,980,בגלל שהיא בת 53,עכשיו אמרו לנו שהתביעה להשלמת הכנסה עדיין בטיפול,אתמול התקשרו מהביטוח הלאומי בקשר לתביעה להשלמת הכנסה ,והם אמרו שהם רוצים צו קיום של צוואת המנוח ז"ל, ושהי תלך ללשכת תעסוקה להירשם והם ישלחו לה תביעה להבטחת הכנסה בדואר.
עכשיו מה הקשר בין לשכת תעסוקה לבין אלמנה שמקבלת קצבת שארים,ולמה אלמנה שמקבלת קצבת שארים צריכה ללכת ללשכת תעסוקה על מנת לקבל השלמת הכנסה?והאם יש קשר בין קצבת השארים לבין לשכת התעסוקה,זה אומר אם היא לא הולכת הם ינתקו את קצבת השארים ,או שאין קשר בין קצבת שארים להשלמת הכנסה?
ואין קשר לקצבת השאירים לה היא זכאית, ראו הסבר תוספת השלמת הכנסה מאתר ביטוח הלאומי :
שאירים - תוספת השלמת הכנסה
תוספת השלמת הכנסה לקצבת שאירים תשולם לכם, על פי חוק הבטחת הכנסה, כדי להבטיח לכם הכנסה מינימלית.
סכומי קצבת שאירים חודשית עם תוספת השלמת הכנסה
למי שלא מלאו 70 שנה:
לאלמן/ה בלי ילדים:
2,552 ש"ח (החל ב- 01.01.2010)
לאלמן/ה עם ילד אחד:
4,042 ש"ח (החל ב- 01.01.2010)
לאלמן/ה עם שני ילדים ויותר:
4,904 ש"ח (החל ב- 01.01.2010)
למי שמלאו 70 שנה ועדיין לא מלאו 80 שנה:
לאלמן/ה בלי ילדים:
2,619 ש"ח (החל ב- 01.01.2010)
לאלמן/ה עם ילד אחד:
4,152 ש"ח (החל ב- 01.01.2010)
לאלמן/ה עם שני ילדים ויותר:
5,774 ש"ח (החל ב- 01.01.2010)
למי שמלאו 80 שנה:
לאלמן/ה בלי ילדים:
2,739 ש"ח (החל ב- 01.01.2010)
לאלמן/ה עם ילד אחד:
4,324 ש"ח (החל ב- 01.01.2010)
לאלמן/ה עם שני ילדים ויותר:
5,185 ש"ח (החל ב- 01.01.2010)
התנאים הקובעים את זכאותכם לתוספת השלמת הכנסה:
סכום קצבת השאירים המגיעה לכם, לרבות תוספת ותק, לא יעלה על הסכומים הרשומים למעלה.
אתם נמצאים בישראל. בתנאים מסוימים תהיו זכאים לתוספת השלמת הכנסה גם בעת שהייה בחו"ל.
אינכם חברי קיבוץ או מושב שיתופי, ואינכם "הורים עובדים" של חבר קיבוץ או מושב שיתופי. בתנאים מסוימים תיתכן זכאות לתוספת השלמת כנסה לחבר קיבוץ או חבר במושב שיתופי.
אין בבעלותך ובשימושך (או בבעלות ובשימוש בת זוגך או ילדך) רכב. בתנאים מסוימים תהיה זכאי לתוספת השלמת הכנסה גם אם יש בבעלותך ובשימושך רכב.
אין לכם כל הכנסה מלבד קצבאות הביטוח הלאומי.
או
יש לכם הכנסה נוספת מפנסיה, אך סכומה (ברוטו לחודש) אינו עולה (או עולה רק במעט) על 1,042 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) לחודש ליחיד או 1,643 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) לאלמן/ה עם ילד.
או
יש לכם הכנסה נוספת מעבודה, אך סכומה (ברוטו לחודש) אינו עולה (או עולה רק במעט) על 1,603 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) לחודש ליחיד או 1,924 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) לאלמן/ה עם ילד.
או
יש לכם הכנסה נוספת מעבודה וגם מפנסיה, אך סכומה (ברוטו לחודש) אינו עולה (או עולה רק במעט) על 1,603 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) לחודש ליחיד, או 1,924 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) לאלמן/ה עם ילד.
או
יש לכם חיסכון בקופת גמל, הון או רכוש, וסך כל ההכנסה מן המקורות האלה (כגון הכנסה מריבית או משכר דירה) ומקצבאות הביטוח הלאומי אינו עולה על ההכנסה המינימלית. (גם רכוש שאין ממנו הכנסה יובא בחשבון, חוץ מדירת מגורים.)
פיקדון כספי בסכום שאינו עולה על 31,900 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) ליחיד ו- 47,850 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) לזוג, לא ישפיע על הזכות להשלמת הכנסה.
הערה: בדיקת ההכנסה מעבודה ומפנסיה נכונה ל-1 במרס 2008. עד 28בפברואר 2008 היתה בדיקה אחרת.
גבר ואישה שעדיין לא הגיעו לגיל הפרישה - יופנו על-ידי הסניף המטפל להירשם בלשכת שירות התעסוקה.
פטורים מלהירשם בלשכת שירות התעסוקה:
הורה יחיד שיש עמו ילד, שעדיין לא מלאו לו שנתיים.
אשה הנשואה למי שהגיע לגיל הפרישה.
מי שהייתה נשואה לאדם שהגיע לגיל הפרישה, והתאלמנה לפני שהיא הגיעה לגיל פרישה - פטורה לחצי שנה מהחודש שלאחר התאלמנותה.
מי שהייתה נשואה לאדם שעדיין לא הגיע לגיל הפרישה, והתאלמנה לפני שהיא הגיעה לגיל הפרישה - עשויה להיות פטורה לחודשיים מהחודש שלאחר התאלמנותה.
אופן הגשת התביעה
את התביעה לתוספת השלמת הכנסה יש להגיש עם התביעה לגמלה או במועד שהצטמצמו הכנסות התובע עד כדי השיעור המזכה בהשלמה, על גבי טופס תביעה להשלמת הכנסה. יש לצרף אליו את המסמכים המפורטים בו ולמסור בסניף המוסד הקרוב למקום המגורים, במחלקת שאירים.
מי שמבקשים השלמת הכנסה ירואיינו על ידי פקיד המוסד לביטוח לאומי לבירור הפרטים המלאים על הכנסותיהם ורכושם.
תוספת השלמת הכנסה תשולם לך עד 6 חודשים לפני חודש הגשת התביעה (אם אתה עומד בתנאי הזכאות) ולא מוקדם מחודש הפטירה.
שהות בחו"ל
אם בכוונתך לצאת את הארץ מסיבה כלשהי - עליך לדווח על כך למוסד לביטוח לאומי. יציאתך לחו"ל ללא דיווח עלולה ליצור חובות שתחויב להחזירם למוסד לביטוח לאומי
ידועים בציבור
ידועים בציבור רואים אותם בחוק הביטוח הלאומי ובחוק הבטחת הכנסה כנשואים. לכן אם את/אתה חיי/ה ביחד עם בן/בת זוג לאחר התאלמנותך תחת קורת גג אחת, ואין ביניכם קשר נישואין, עליך להודיע על כך לביטוח הלאומי. אי דיווח עלול לגרום להיווצרות חובות.
פרטים מלאים על הזכאות לתוספת השלמת ההכנסה תמצא בפרק "הבטחת הכנסה".
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
