קיבלתי השבוע מכתב מביטוח לאומי שמורה על 100% נכות, במקביל קיבלתי מכתב על דמי ב.ל. של 4000 ש"ח אבל ינקו ממנו באופן קבוע סכום של 1700 ויותר בגלל הכנסה נוספת האם הכוונה לבעלי שעובד כי אני לא עובדת מאז הניתוח ולא אוכל לעבוד בכל השנה הקרובה, מה עושים .
(יש לי בבית 2 ילדים מתחת לגיל 18 (6 ו-10 ). תודה
וכן גם יש מצב שבעלך משתכר מעל
כ-57% מהשכר הממוצע במשק שזה
בערך 4600 ש"ח על פי סכומי המל"ל
עקרונית לפי הסכום שציינת את מקבלת את הסכומים הנכונים,איני מבין
למה את מתכוונת שינכו 1700 ש"ח בגלל הכנסות נוספות כאשר אין לך כאלה,יתכן ומדובר בהכנסות שלא מעבודה גם אותם יש לנכות מתוספת התלויים ראי הסבר:
הפחתת קצבה בשל הכנסות (מעבודה ושלא מעבודה) לנכים המקבלים תוספת בעד בן זוג וילדים
נכה או עקרת בית נכה המקבלים תוספת בעד תלויים בהם, ויש להם הכנסות, ינוכו מקצבתם הסכומים האלה:
1. כל סכום ההכנסה שלא מעבודה.
2. מסכום ההכנסה מעבודה העולה על 40% מן השכר הממוצע, 3,206 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) - ינוכו 60%.
בכל מקרה, ההפחתה בשל ההכנסות תיעשה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד - 2,160 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) , ולמי שמשולמת תוספת לקצבה, תיעשה ההפחתה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד + סכום התוספת לקצבה.
בן/בת זוג תושבי ישראל, שהכנסתם אינה עולה על 57% מן השכר הממוצע, וכן ילד תושב ישראל שלא מלאו לו 18 שנים; או לא מלאו לו 20 שנים, והוא מסיים את לימודיו במוסד חינוך על-יסודי או לומד להשלמת בחינות בגרות, או בעל לקות למידה ונמצא במסגרת שהוכרה על-ידי המוסד לביטוח לאומי; או לא מלאו לו 20 שנים, והוא שוחר במסגרת קדם צבאית של צה"ל; או לא מלאו לו 21 שנה והוא משרת בהתנדבות למטרה ציבורית עד 12 חודשים ושירותו הצבאי נדחה עקב ההתנדבות; או לא מלאו לו 24 שנים, והוא משרת שירות סדיר בצה"ל; או לא מלאו לו 24 שנים, והוא משרת בשירות לאומי בהתנדבות; או לא מלאו לו 24 שנים, והוא לומד בעתודה ושירותו הסדיר בצה"ל נדחה עקב לימודיו.
מקווה שעכשיו ברור יותר.
בהצלחה.
"דרגת אי כושר בשעור של 100%"
אין לי שום הכנסה נוספת הרי שאני אחרי ניתוח בבית וניתוח נוסף יהיה בעוד 8 חודשים אז קבלתי עד שנה .
מה שלא הבנתי זה ניכוי עקב הכנסות איזה הכנסות במקום לקבל 4.118 אני יקבל 2392 למה ועוד 2 ילדים בבית.
שלך או של בעלך,אין סיבה אחרת לקזוז הקצבה פני למחלקת נכות להבהרות.מצטער.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר