אני מודה לך על תשובתך, אך היא לא ברורה, אם תוכל לפרט אודה לך. שאלתי, האם אני אוכל לקבל דמי אבטלה לאחר 90 יום מרגע התפטרותי (הסיבה עקב גידול ילד ושעות עבודה במשמרות שלא נוחות) אני כרגע בחודש התשיעי להריוני ואני בטוחה שעבודה זו לא תיהיה נוחה עבורי ועבור ילדי גם מסיבת מרחק נסיעה וגם בגלל משמרות שלא אוכל לתת> לכן לגבי הפיטורים הוא וודאי. אך אני רוצה לדעת אם אחרי 90 יום מיום פיטוריי אני אוכל לקבל דמי אבטלה ממתינה לתשובה תודה אורית
(( אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה,יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק).))
על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת.
לדעתי שווה לך לנסות לצאת לחופשת לידה ולאחר מכן להתפטר באם אכן העבודה אינה אפשרית לך לאחר הלידה אולי היא תוכר כהתפטרות מוצדקת
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר