שלום,
אני שכיר בן 61. בעל נכות רפואית של 100% כבר 6 שנים בעקבות מחלה. אני עובד היום בחצי משרה ובקרוב אפרוש לפנסיה מוקדמת מסיבות רפואיות. הפנסיה שלי תהיה כ - 6,000 ש"ח, לחודש.
האם אהיה זכאי לקבל קצבת נכות כלשהיא או קצבת זקנה מוקדמת,לפני גיל 67 ?
בברכה
קובי
תנאי זכאות - מבחן הכנסות למי שיש הכנסות מעבודה וגם שלא מעבודה
למי שאין בן זוג (יחיד), או שיש לו בן זוג, אבל בן הזוג אינו עונה על הגדרת בן זוג /הגדרת בת זוג על פי חוק ביטוח זקנה:
- אם הכנסתך החודשית מעבודה נמוכה מ- 4,569 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) והכנסתך החודשית שלא מעבודה (כגון משכירות או מריבית על השקעות) נמוכה מ- 9,138 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) - אתה עשוי להיות זכאי לקצבת זקנה מלאה.
- אם הכנסותיך החודשיות גבוהות מהסכומים האלה, אתה עשוי להיות זכאי לקצבה חלקית או לא להיות זכאי לקצבה כלל, בהתאם לגובה הכנסותיך.
למי שיש בן זוג העונה על הגדרת בן זוג /הגדרת בת זוג על פי חוק ביטוח זקנה:
- אם הכנסתך החודשית מעבודה נמוכה מ-6,091 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) , והכנסתך החודשית שלא מעבודה (כגון משכירות או מריבית על השקעות) נמוכה מ-12,182 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) - אתה עשוי להיות זכאי לקצבת זקנה מלאה.
- אם הכנסותיך החודשיות גבוהות מהסכומים האלה, אתה עשוי להיות זכאי לקצבה חלקית או לא להיות זכאי לקצבה כלל, בהתאם לגובה הכנסותיך.
הערה: אם יש עמך ילד - הסכומים של מבחן ההכנסות יהיו גבוהים יותר מאלה הרשומים למעלה.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר