בני מקבל קצבת נכות.ב-6/10 נתקבל מכתב ממח' נכות בו הודיעו על הפסקת הקצבה עד לבירור המשך הזכאות,ונתבקשנו לשלוח תלושי שכר של השנה האחרונה.במקביל קבלנו דרישה ממח' גבייה לשלם דמי בטוח עבור 3 חודשים בהם לא עבד.פניתי לגבייה בבקשה להבין מדוע צריך לשלם אם קבל באותה תקופה קצבה,תשובתם היתה שאצלם מצויין שהיה זכאי לקצבה עד 6/09.עד היום לא נדרשנו להחזיר את הכסף ,ושאלתי היא:מה הדרך ולאן לפנות בבקשה לביטול "החוב" כביכול. האם בכלל לפנות אליהם כיוון שלא קבלנו מכתב דרישה,אלא פשוט לשלם את סך דמי הבטוח שדרשו עבור 3 החודשים בהם לא עבד?לעזרתכם אודה!
נודה לך אם תעבירי את הפרטים הבאים:
א. ממתי הנכות והאם הייתה זו נכות
זמנית או צמיתה. עבודה /כללית.
ב. האם התקבלה הודעה מהביטוח
הלאומי בדבר תום תוקף
הקצבה והודעה על בדיקה רפואית
לאישור המשך הנכות.
ג. ככלל, חוב לביטוח הלאומי צובר
ריבית והצמדה וקנסות וחבל. יש
לסיים את הבירור מוקדם ככל הניתן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
מודה על התגובה המהירה.
הנכות מ-12/04 נכות כללית,זמנית.
המכתב היחידי שקבלנו ב-6/7/10 "לצורך בדיקת זכאותך לקצבת נכות אבקשך לשלוח המשך תלושי שכר מ-12/09ועד היום.עד להשלמת בירור זכאותך מופסק תשלום הקצבה"מכתב נוסף מסוף 7/10 "להשלמת הבירור נא לשלוח העתק תעודת השכלה"מאז לא נתקבלה שום בקשה/קביעה לגבי המשך הזכאות.רק הודעה ממח' הגבייה בגין חוב עבור 3 חודשים בהם לא עבד.בנוסף העבירו עכשיו את תיק הגבייה לסניף אחר תיק הנכות נשאר בסניף הקודם.לא ברורה לי כ"כ שיטת העבודה שם,אבל נראה שאין קשר בין המחלקות.אגב בפנייה הראשונה שלי לגבייה לאחר שדיברו עם מח' נכות,אמרו לי לא לשלם בינתיים והבטיחו לזרז את הבירור בנושא הנכות.מאז קבלתי הודעה על העברת הגבייה לסניף בעיר בה מתגורר בני כעת,וכמובן תזכורת לגבי החוב.
לעצתך המלומדת אשמח.
ציפי שלום
לא ברור לי כיצד נכות זמנית נמשכת משנת 2004 ,אבל בהנחה שאת צודקת,
א. הייתי נוסע לסניף הביטוח הלאומי ובודק אחת לאחת את הסוגייה של הנכות הזמנית וכן סוגיית הגביה.
ב. כפי שכבר כתבתי בתגובתי הקודמת, לא מוממלץ להשאיר את נושא החוב ללא טיפול שכן, בסופו של יום אם יוכח שצריך לשלם את החוב, החוב גורר ריבית הצמדה וקנסות.
במקרה ותשובת הביטוח הלאומי לא תניח את דעתך, מומלץ לפנות ליעוץ לעו"ד המתמחה בתחום.
בהצלחה.
עו"ד כהן שלום רב!
את הנתונים לגבי נכות זמנית/יציבה "דליתי"מתוך מסמך שנשלח אלינו ב-2006בו נאמר"הרינו להודיעך כי נקבעה לך דרגת אי כושר זמנית בשיעור 75% קצבת נכות בשיעור 100%תשולם החל מ-12/04 .מאז שולמה לבני קצבת נכות ולא נדרש לבדיקות רפואיות כלשהן,עד למכתב שהתקבל בו דרשו הצגה של תלושי שכר וכו'.כפי שכבר ציינתי טרם קבלנו מכתב בו אנו נדרשים להחזיר סכום כל שהוא,אלא רק דרישה לתשלום בטוח לאומי עבור 3 החודשים בהם לא עבד.האם לדעתך ניתן יהיה להפחית את סכום החוב,שלפי חישוב שלי מסתכם בכ-28000 ש"ח,אם אכן כפי שנאמר לי במח' הגבייה לפי הרישומים שלהם זכאי היה לקצבה עד 6/09 ולמעשה קיבל עד 6/10 .
מודה לך על התשובה המהירה.
ציפי
שלום ציפי
דעתי ללא שינוי. יש לבצע בירור מוקדם ככל האפשר מול הביטוח הלאומי של סטאטוס הנכות וסוגיית החוב שנוצר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר