לפניי שבוע היתה לי וועדה רפואית בגלל תאונת עבודה הפגיעה היא בשורש כף יד שמאל היתי חודש עם גבס וכרגע יש פגיעה בעצב יש לי תור להיתייעצות בבית חולים ליפניי ניתוח הוועדה קבעה 20 אחוזיי נכות לחצי שנה ואז ועדה חוזרת מה ישלמו לי ביטוח לאומי והאם אפשר ליתבוע גם את המעביד? תודה
להבנתי נקבעה לך נכות זמנית עקב הפגיעה.
פגיעה בעבודה שאירעה ב-1.4.2006 ואילך ותביעה להכרה במחלת מקצוע שהוגשה ב- 1.4.2006 ואילך:
*נכה עבודה שדרגת נכותו 100%-9% והיא דרגת נכות שאינה יציבה (זמנית) יקבל קצבה חודשית.
*נכה עבודה שדרגת נכותו מ-9% ופחות מ-20% והיא דרגת נכות יציבה (קבועה) יקבל מענק חד פעמי.
מידע נוסף ראה * אתר הביטוח הלאומי דף הבית > קצבאות והטבות > נפגעי עבודה > קצבת נכות מעבודה > שיעור קצבת הנכות מעבודה ומענק הנכות מעבודה ומקום התשלום.
בהמשך תעמוד בפני ועדה רפואית שתקבע את נכותך הקבועה.
אם אתה עובד שכיר, ניתן לשקול בהתייעצות עם עו"ד אפשרות לתבוע חבות מעביד בתאונה לאחר שנכותך תתייצב.
יגאל כהן, עו"ד
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר