שמי ריקי ואני עובדת בגלי משמרות, אני חזרתי לעבודה לאחר 3 חודשי חופשת לידה ,אני עובדת כחודש והיה לי הרעה בתנאי עבודתי אי לכך הגשתי מכתב התפטרות וזאת בהמלצת פקיד ההסתדרות שהדריך אותי, השאלה שלי היא האם אני זכאית לדמי אבטלה? או אפילו למציאת עבודה במצבי ?אני בהריון בחודש השלישי להריוני אשמח לקבל תשובות לשאלותי לאן עלי לגשת ומה לעשות מאחר ומצבי הכלכלי אינו במיטבו אני חייבת עבודה או איזו שהיא דרך להשתכר...
בברכה ריקי טל
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה:
א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך.
ג. את מובטלת.
התקופה המרבית לתשלום דמי האבטלה תלויה בגילך ובמספר התלויים בך (בן זוג תלוי, בת זוג תלויה, ילדים), והיא משולמת לך בתוך 12 החודשים הרצופים, שנמנים מ-1 בחודש שבו נרשמת לראשונה כדורשת עבודה בלשכת שירות התעסוקה:
בת זוג נחשבת לתלויה של המובטל אם היא עונה על כל התנאים האלה: א. היא אשתו של המובטל שנה לפחות או ילדה לו ילד ב. היא בת 45 ומעלה או שיש עמה ילד שלו ג. הכנסתה אינה עולה על 57% מהשכר הממוצע
בן זוג נחשב לתלוי של המובטלת אם מלאו לו 70 שנים או שמלאו לו 50 שנים והכנסתו אינה עולה על 57% מהשכר הממוצע .
את התביעה יש להגיש בתוך 12 חודשים, מהיום שבו התייצבת לראשונה בלשכת שירות התעסוקה.
מי שיגיש תביעה לאחר המועד הזה ונמצא זכאי לדמי אבטלה, לא ישולמו לו דמי אבטלה בעד התקופה שקדמה ל- 12החודשים, שקדמו ליום הגשת התביעה .
חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהי את עלולה לאבד את זכאותך.
גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה), חשוב שיתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי שלא יאבד את זכאותו.
*מידע מאתר הבטל"א*
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר