שלום רב, אני בהריון בשמירה החל מה- 21.2.11 עד הלידה שאמורה להיות בסוף יולי.
השמירה אושרה לי וקיבלתי מכתב מביטוח לאומי המפרט מה חישוב השכר שמגיע לי, ובחישוב רשמו את החודשים בהם התחשבו לצורך החישוב: 09/10,10/10,11/10 ולא כמו שחשבתי שיחשבו את ה-3 חודשים האחרונים. כיוון שלמעשה במשכורת של חודש 12/10 קיבלתי בונוס המכפיל לי את המשכורת זה די שינה לי את הממוצע לרעה.
שאלותי הם:
1. האם זה בסדר שהם הלכו חצי שנה אחורה ושם חישבו 3 חודשים ולא את ה-3 חודשים האחרונים או שזה לא תקין ?
2. לצורך העיניין אם היו מחשבים את המשכורת של דצמבר (המשכורת של הבונוס) האם הבונוס היה נכלל בחישוב הממוצע?
3. האם מגיע לי מתנה לחג פסח כמו כלל העובדים למרות שאני בשמירה? (המתנה בד"כ מגולמת במשכורת ולא בתלושים ובעצם אין לי משכורת מהמעביד)
4. בחודשים יולי ואוגוסט אני בע"ה כבר אמורה להיות בחופשת הלידה, מה קורה בעצם לגבי הבראה? מי אמור לשלם לי את זה המעביד או ביטוח לאומי?
תודה, וסליחה מראש על כמות השאלות...
לפנות לסניף ביטוח הלאומי הקרוב לממלכתך [לביתך] ולהציג להם למנוולים הארורים כי ייתכן שחלה טעות ברישום המיסמכים והחיובים שאת מחייבת אותם לשלם לך עבור שלושת החודשים האחרונים אותם לא שילמו לך ואותם חודשים שהם ישלמו לך אם את זכאית בכל אופן אל תצפי לכלום מהם ועדיף לך ביכלל לא לצפות ככה אם הביטוח לאומי יגלו שאכן חלה כאן אצלם בממערכת טעות בחישוב תהיי זכאית לתשלום ותהיה לך הפתעה נעימה של תוספת מזומנים וגם תבררי את עניין המתנה שייתכן ומגיעה לך מזל טוב שיהיה לך ותעירי את בעלך באמצע הלילה ותבקשי ממנו תות או בננה וכשיביא לך תות תגידי לו הרי ביקשתי תפוח וכשיביא לך תפוח תגידי לו שביקשת אננס ומאיפה הוא שומע מהתח...? חחחבכל אופן תנצלי את ההריון שלך כי אנשים בדרך כלל שים לעזור לאישה שמביאה או יותר נכון נושאת עובר בקירבך למרות שלא מראים את זה כדי שלא תנצלי את עצם העובדה
לגבי הטבות ושכר פני לפורום עבודה.
לגבי חישוב דמי השמירה פני בקשה למוקד הביטוח הלאומי 6050* לקבלת הסבר על אופן התשלום ששולם לך.
חג שמח ולידה קלה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר