שלום, אני בת 21 ולאחרונה אובחני כחולת דלקת כבד כרונית מסוג סי.
לאחרונה התחלתי טיפול קשה מסוגו למען טיפול במצבי.
הטיפול מהווה קשיים רבים עקב תופעות הלוואי הקשורות בו ואינני יכולה לעבוד.
הגשתי בקשה לקצבת נכות מכיוון שחוסר יכולתי לעבוד פוגעת קשות במצב הכלכלי בביתי, הינני בת לאם יחידה אשר מועסקת בשכר מינימום ומשכורתי היוותה חלק בלתי נפרד בחשבונות הבית.
בנוסף, הטיפול בו אני מטופלת והתרופות אשר עליי לקנות למען צמצום בתופעות הלוואי גוזלות ממני שקלים רבים.
יש לי חוב בביטוח לאומי על סך כמעט שלושת אלפים שקלים, והגשתי בקשה לסילוק הקנסות שנלוו לסכום, והינני משלמת את החובות בתלושים (כידוע יש לי זכות לכך), הבקשה אושרה, אולם החודש הזה קיבלתי מכתב בו נאמר שהבקשה נדחתה עקב עיקובים בתשלום בחודש זה.
אינני יכולה שלא להרגיש שביטוח לאומי עושה עבודת בריונות מול האזרח הקטן כאשר עליו בעצם לשמור עליו.
מתחילת תשלום חובותיי קיבלתי עשרות מכתבי איומים שעליי לשלם במהרה אחרת כל רכושי יילקח, ואף קיבלתי מכתב בו רשומים שלושת כלי הרכב (אשר אף פעם לא היו לי) אשר גם אותם ביטוח לאומי מאיים לקחת.
החודש, אין לי כסף לשלם חשבונות ולקבל הלוואה מהבנק זה לא נושא, אין לי איך להחזיר. אם לא אקבל את הקצבה, כנראה שלא אוכל לשלם עבור התחייבות לרופא המטפל בי או לשלם עבור התרופות בחודש הבא.
רציתי לדעת אם יש לכם עצה בשבילי, אשמח לדעת.
בכבוד רב, אנה.
תשלום דמי ביטוח לאומי הינם חובה עפ"י חוק לצורך זכאות מהבטל"א.
יש לפנות לבטל"א ולבקש הסדרה אחרת של חובך (פריסה חדשה וכו') וכן הסבר לגבי יכולתך בתשלום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר