אני לומד הנהלת חשבונות וייעוץ מס, במכללה באופן שהלימוד אינו מונע קבלת הבטחת הכנסה בגין שהלימוד הוא פחות מ- 12 חודש וכן הלימוד הוא בשעות הערב,
יש ארגון שקיבל על עצמו את העלות של הקורס בשיעור של 70%, ווהסדר הוא שכל תשלום שאני משלם הוא מפקיד לחשבוני 70%, אני משלם בחודש כ-950 ש"ח, והם מפקידים לי כמעט מידי חודש, לא בתאריכים מוגדרים, כ-750 ש"ח, השאלה שלי האם מבחינת החוק ייחשב כסף זה הכנסה וייגרע מזכיותי,
מחכה לתשובה מהירה
תודה רבה
פרק ד': הכנסה
9.(א)בחוק זה,
"הכנסה" - הכנסה מהמקורות המפורטים בסעיף 2 לפקודה, אף אם לא צמחה, הופקה או נתקבלה בישראל, ולרבות -
(1)כל גימלה כמשמעותה בחוק הביטוח;
(2)תשלומים למי שמצוי בהכשרה מקצועית;
(3)דמי מזונות שמקבל אדם לפי כל דין בעדו ובעד ילדיו, לרבות תשלום בעדו ובעד ילדיו לפי חוק המזונות (הבטחת תשלום), תשל"ב- 1972;
(4)סכומים שיראו אותם כהכנסה מנכס, אף אם הנכס הוא של ילדו של הזכאי הנמצא עמו ואף אם אין מופקת ממנו הכנסה;
(5)סכומים שיראו אותם כהכנסה מנכס שהוא רכב כאמור בסעיף 9א.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
תודה על התשובה,
אולם ברצוני להבין האם סעיף קטן (2)תשלומים למי שמצוי בהכשרה מקצועית, משמעותו כמקרה שלי, שארגון משלם חלק מתוך המימון לימוד, יהווה הכנסה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר